Giorgia Meloni îl dă în judecată pe solistul trupei Placebo pentru defăimare

Giorgia Meloni îl dă în judecată pe solistul trupei Placebo pentru defăimare. FOTO: Facebook @ Giorgia Meloni
Giorgia Meloni îl dă în judecată pe solistul trupei Placebo pentru defăimare. FOTO: Facebook @ Giorgia Meloni

Premierul Italiei, Giorgia Meloni, îl dă în judecată pe solistul trupei Placebo pentru defăimare. Ce a strigat acesta în timpul unui concert susținut în fața publicului italian.

Premierul italian Giorgia Meloni îl dă în judecată pe Brian Molko, cântărețul trupei Placebo, pentru defăimare, după ce acesta a numit-o fascistă și rasistă în timpul unui concert susținut luna trecută la Torino, relatează presa italiană, potrivit BBC.

Molko și-a lansat discursul plin de înjurături de pe scena festivalului Sonic Park, iar potrivit imaginilor video a fost aclamat pentru discursul său.

La scurt timp după aceea, procurorii din Torino au deschis o anchetă în cazul lui Molko.

Potrivit sursei menționate, Giorgia Meloni nu a comentat public acest subiect.

Câteva zile mai târziu, surse au declarat pentru agenția italiană de știri Ansa că procurorii din Torino au deschis o anchetă în legătură cu acest incident pentru ”defăimarea instituțiilor publice”.

Nu se află la prima chemare în instanță

Premierul Italiei nu se află la prima chemare în instanță pentru defăimare.

Anul trecut, ea a inițiat o acțiune în justiție pentru defăimare penală agravată împotriva editorilor ziarului Domani.

Domani a susținut că Giorgia Meloni ar fi încercat să ajute un deputat din propriul partid să câștige un contract guvernamental pentru procurarea de măști pentru față în timpul pandemiei Covid-19.

Premierul Meloni a respins acuzația și a cerut daune de 25.000 de euro (21.500 de lire sterline) de la ziar. Procesul urmează să înceapă în iulie 2024.

Giorgia Meloni a intentat, de asemenea, un proces de defăimare împotriva lui Roberto Saviano, jurnalist și autor al cărții Gomorra, pentru că a numit-o ”bastardă” în timpul unui interviu televizat din 2020, în care a denunțat-o pentru atacurile împotriva ONG-urilor de salvare a migranților.

Procesul a fost amânat până în octombrie. Dacă va fi găsit vinovat, Saviano riscă până la trei ani de închisoare, mai arată BBC.

În conformitate cu legislația italiană, unele cazuri de defăimare pot fi penale și pot atrage o pedeapsă privativă de libertate.

Citește și: Italia, soluţii ferme pentru stoparea migraţiei ilegale. Peste 9.000 de persoane au intrat în țară, în ultima săptămână

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel