Gina Haspel, director al CIA. Comisie a Senatului din SUA, decizie

Gina Haspel
Gina Haspel

Gina Haspel a fost numită la conducerea Agenţiei Centrale de Informaţii.

Comisia pentru serviciile de informaţii a Senatului american a aprobat, miercuri, numirea Ginei Haspel la conducerea Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), o etapă-cheie înaintea votului final în plenul camerei legislative, relatează Reuters şi AFP.

Comisia pentru serviciile de informaţii a aprobat, cu 10 voturi pentru şi 5 împotrivă numirea Ginei Haspel. Confirmarea sa era aşteptată după ce doi dintre membrii democraţi, vicepreşedintele Mark Warner şi Joe Manchin, au anunţat că se vor alătura celor opt colegi republicani pentru a o susţine pe candidata propusă de preşedintele Donald Trump.

Carieră

Gina Haspel, în vârstă de 61 de ani şi cu o carieră de 30 de ani în CIA, este în prezent directorul interimar al Agenţiei. Dna Haspel 'este persoana cea mai calificată pe care preşedintele ar fi putut-o alege pentru a conduce CIA şi candidata cel mai bine pregătită din istoria Agenţiei', a declarat preşedintele comisiei, Richard Burr, într-un comunicat. Audierea

[citeste si]

Ginei Haspel de săptămâna trecută a fost dominată de întrebări referitoare la rolul său în folosirea de către CIA a unor metode de interogatoriu precum simularea înecului ('waterboarding'), asimilate torturii, în urmă cu peste un deceniu, în timpul preşedinţiei lui George W. Bush. Haspel s-a angajat că nu va relua programul de interogatorii creat după atentatele de la 11 septembrie 2001, dar nu a mers atât de departe încât să afirme că acestea nu ar fi trebuit instituite. Preşedintele Donald Trump a desemnat-o în martie pe Gina Haspel, pe atunci director adjunct al CIA, să-i succeadă în funcţie lui Mike Pompeo. Gina Haspel a devenit director interimar după ce Pompeo a fost confirmat în postul de secretar de stat. Pentru a fi confirmată în fruntea CIA, ea are nevoie de o majoritate de voturi în plenul Senatului, controlat de republicani cu 51-49, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel