Gigi Becali explică de ce și cum va fi eliberat condiționat Ioan Niculae

Gigi Becali a explicat, joi, care sunt șansele și când va fi posibil ca Ioan Niculae, care execută o pedeapsă de doi ani şi șase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD", să fie eliberat condiționat din închisoare. 

Ioan Niculae a depus o cerere la Judecătoria Găești, prin avocat, să fie eliberat condiţionat. Gigi Becali, trecut şi el prin penitenciar, a vorbit la România TV, despre acest caz.

"Aici vorbim de o lege a eliberării condiţionate, care spune aşa: dacă ai peste 60 de ani, cum are Ion Niculae, poţi fi eliberat condiţionat la o treime din pedeapsă. Niculae are doi ani şi şase luni, deci trebuie să facă 10 luni. Din acestea se scade câştigul care nu poate revocat, adică intră aici cărţile scrise, patru la număr, plus 15 zile din ce a lucrat el acolo, la bucătărie sau nu ştiu unde... deci la cinci luni şi jumătate iese afară!", a declarat Gigi Becali.

"Hai să vă spun ceva, nu el a cerut eliberarea condiţionată, pentru că el poate asta doar la instanţă. Penitenciarul calculează şi când se împlineşte termenul te trimite la o comisie. Apoi de duci la judecătorie, cum s-a dus Niculae la Judecătoria Ilfov. DNA nu o să-l lase şi mai stă o lună, cât dureaza recursul, şi apoi o să iasă afară. Legea e clară, ca la mine, din 3 ani şi şase luni am făcut două treimi, adică 2 ani şi patru luni, plus muncile la Academia Hagi, plus cărţile scrise, plus luna de recurs, am ieşit la un an şi 11 luni", a mai spus Gigi Becali.

Ioan Niculae vrea în libertate. Ce a făcut omul de afaceri

Judecătoria Găești a amânat, pentru 27 august, discutarea cererii de eliberare condiționată depusă de omul de afaceri Ioan Niculae, informează Agerpres.

Procurorul DNA a cerut joi în instanță să se facă o adresă către comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Găești, în care aceasta să explice cum s-au calculat termenele privind eliberarea condiționată și să dea detalii despre cărțile scrise în închisoare de Niculae.

Potrivit unor surse judiciare, cererea de liberare condiționată a fost formulată după ce Ioan Niculae a scris două cărți, fiind deja analizată de comisia de specialitate din cadrul Penitenciarul Găești, unde omul de afaceri își execută pedeapsa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel