Gigi Becali ar putea scăpa de închisoare. Vezi gafa judecătorilor

Avocații lui Gigi Becali au descoperit un viciu de procedură în dosarul transferurilor de terenuri ale omului de afaceri cu MApN. Potrivit avocaților, judecătorii nu aveau acces la deciziile CSAT care a aprobat tranzacția, acestea fiind hotărâri clasificate, potrivit RTV. 

Cei cinci judecători de la Înalta Curte, care au decis condamnarea la închisoare cu executare a lui Becali, nu aveau acces la un document clasificat emis de CSAT.

Documentul emis de CSAT dovedește faptul că schimbul de terenuri dintre latifundiar și MApN nu a fost nicidecum un șmen imobiliar, ci doar o tranzacție necesară în cadrul unui program de apărare, lucru de care magistrații nu au luat seamă.

 În 17 ianuarie 1997, CSAT a aprobat “Programul de pregătire operativă a teritoriului pentru apărare, în perioada 1997-2000”. Cu această ocazie, Punctul de comandă de la Ștefănești a fost inclus în respectivul program.

 Schimbul de terenuri dintre MApN și Gigi Becali a fost aprobat în mod oficial în CSAT, iar președintele României de atunci, Emil Constantinescu, a semnat această decizie. Schimbul era necesar pentru construirea punctului de comandă, care a fost ulterior inclus în programul pentru apărare. Acest lucru a reieșit și din punctele de vedere ale ofițerilor din conducerea Statului Major General, care au apreciat că trebuie identificate 100 de hectare de teren compact situate lângă obiectivele militare de la Ștefănești.

Însă, atât procurorii DNA, cât și Înalta Curte, nu au ținut cont de această hotărâre a CSAT și au decis condamnarea lui Becali, a lui Victor Babiuc și a lui Dumitru Cioflină, la câte doi ani de închisoare, cu executare, fiecare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel