Gigant în vânzările online din Rusia, acum pe piața din Europa

Cel mai mare retailer în vânzările online din Rusia a intrat acum și pe piața din Europa. 

Wildberries, cel mai mare retailer online din Rusia şi fosta URSS, şi-a anunţat joi intrarea pe piaţa europeană odată cu debutul activităţilor în Polonia, transmite AFP, scrie Agerpres. 

Într-un comunicat de presă, grupul Wildberries a precizat că a deschis primul său punct de livrare din Varşovia, ambiţia sa fiind să deschisă aproximativ 100 de puncte de livrări în Polonia. Marca a pus la punct şi o pagină de Internet dedicată special pieţei europene.

"Polonia nu a fost aleasă la întâmplare pentru a fi prima ţară din Uniunea Europeană în care intrăm. Polonia are o situaţie geografică interesantă, piaţa de e-commerce creşte rapid, iar oamenii sunt deschişi la ideea de shopping online", a declarat directorul de dezvoltare de la Wildberries, Vyacheslav Ivashchenko.

Ce vinde retailerul online

Specializat pe îmbrăcăminte, Wildberries propune clienţilor săi livrarea la domiciliu sau la puncte de livrare echipate cu cabine de probă. Până acum marca era prezentă în cinci ţări (Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan şi Kârgâstan ), toate din fosta URSS.

Wildberries a fost înfiinţat în anul 2004 de cuplul Vladislav şi Tatyana Bakalchuk, care între timp a devenit a doua cea mai bogată femeie din Rusia potrivit revistei Frobes. Marca primeşte, în medie, 750.000 de comenzi pe zi, iar în 2019 vânzările sale au depăşit 3,1 miliarde euro, în creştere cu 94% comparativ cu 2018.

Creștere a comerțului în Rusia

De mai mulţi ani comerţul online este într-o creştere explozivă în Rusia, în pofida faptului că economia rusă înregistrează o creştere modestă. În prima jumătate a anului trecut, cifra de afaceri a primelor trei mari companii de retail online din Rusia, Wildberries, Apteka.ru (farmacie online) şi Ozon (versiunea rusă a site-ului american de comerţ online Amazon), a înregistrat o creştere de 107%.A

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel