Surse: Gică Popescu va ieși din închisoare mâine

Conform informațiilor aflate pe surse, fostul mare fotbalist Gică Popescu va ieși, probabil, mâine din închisoare pentru a merge la înmormântarea tatălui său, Constantin Popescu, care a decedat în noaptea de luni spre marți, în urma unui infarct, informează România TV.

Cel mai probabil, Gică Popescu va beneficia de cel puțin două zile de libertate, în condițiile în care înmormântarea tatălui său va avea loc joi, la Calafat. Potrivit sursei citate, la stabilirea numărului de două zile în libertate  pentru Gică Popescu s-a luat în calcul și drumul destul de lung până la Calafat, care ar însuma aproximativ 10 ore.

Potrivit Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor prevede că deținutul are dreptul să participe la înmormântarea unei rude de gradul 1 pe o durată de cel mult cinci zile. 

Decizia va fi luată de către Comisia de Acordare a Recompenselor, care va ține seama de persoana condamnatului de dinaintea de săvârșirea infracțiunii, din perioada când execută pedeapsa, de încadrarea acestuia în programul educativ din penitenciar. 

Avocatul Pavel Abraham, prezent în studioul România TV, a explicat de ce Gică Popescu ar putea beneficia de toate cele cinci zile libere, conform legii, în asemenea situații: "Indiscutabil există un set de criterii și de condiții de îndeplinit chiar dacă există această posibilitate de a-i da permisia până la 5 zile pe care le evaluează această comisie și în raport de situație le dă drumul. Sunt situații în care este vorba de o persoană, de exemplu, care locuiește în zona Moldovei, într-un loc izolat. Se face calculul timpului dus-întors și timpul pe care îl are la dispoziție pentru a ajunge într-un timp rezonabil la ceremonialul respectiv, și după aceea întoarcerea. Evident, conduita dânsului, fapta pentru care a fost condamnat, modul în care s-a comportat, participarea la activitățile culturale-ducative și de resocializare, toate sunt luate în ansamblu și în raport de acestea se acordă această decizie. (...) Eu cred că decizia finală va fi pentru mai mult de două zile, legea îi dă această posibilitate", a mai spus avocatul Pavel Abraham.

Constantin Popescu, tatăl lui Gică Popescu a murit în urma unui infarct, în noapte de luni spre marți, în jurul orei 1:00. El avea 72 de ani. 

Fostul fotbalist, Gheorghe Popescu, a fost condamnat de judecătorii Curții de Apel București la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel