Ghiulbenghian, audiat la Comisia SRI

Florin Ghiulbenghian a fost audiat marţi la Comisia parlamentară pentru controlul SRI, unde a prezentat o serie de cazuri în care sunt implicaţi ofiţeri ai Serviciului.

Florin Ghiulbenghian a fost audiat marţi la Comisia parlamentară pentru controlul SRI, unde a prezentat o serie de cazuri în care sunt implicaţi ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii. El a detaliat, printre altele, şi despre implicarea unor ofiţeri SRI în dosarul privind prostituatele la serviciile cărora ar fi recurs lideri ai TSD în anul 2008.

"Astăzi (marţi - n.r.) am avut audierea domnului Florin Ghiulbenghian. Domnia sa ne-a trimis o adresă în care ne-a solicitat să fie audiat pentru că are destul de multe elemente şi aspecte care ţin de activitatea comisiei noastre. Sunt lucruri destul de grave spuse de el, nu ştiu dacă se vor proba. Pe de o parte ne-a dat exemplu o situaţie în care în cazul domniei sale la SRI s-a aflat o notă care îl privea pe el absolut falsă dată de o persoană, procuror la o vreme, devenit om politic la o vreme. Această persoană a trimis o informaţie falsă către SRI, necesară la un moment dat serviciului, pentru a-şi construi o părere despre domnul Ghiulbenghian", a afirmat preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că invitatul a prezentat trei cazuri despre care a spus că a făcut plângeri la DNA, cazuri în care se vorbeşte despre implicarea unor ofiţeri SRI în deschiderea de dosare penale, cu scopul de a şantaja diferiţi oameni politici.

[citeste si]

"A mai prezentat trei cazuri de presiuni asupra Justiţiei, în sensul că are date despre persoane ce au făcut plângeri la DNA, le-a indicat, una dintre ele a depus şi o adresă către comisia noastră în care solicită să fie audiată", a spus Manda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel