Ghiță, PRIMA REACȚIE după plângerea depusă pe numele judecătorului care i-a dispus arestarea - Documentul

Sebastia Ghiță
Sebastia Ghiță

Sebastian Ghiță a avut prima reacție după ce a trimis o plângere penală la Secție pentru investigarea magistraților pe numele judecătorului care a dispus arestarea sa.

Am constatat o procedură ilegală cu scopul de a se emite un nou mandat de arestare pe numele meu. Nici judecătorul și nici avocatul nu aveau dreptul să intre în acest proces și să îl desfășoare. Judecătorul nu avea dreptul să înceapă procedura și avocatul  din oficiu trebuia să spună că există apărători aleși, nu mă implic în așa ceva.

(w670)

Onea și ceilalți au hotărât să emită un nou mandat de arestare pe numele meu. Avocatul din oficiu trebuie să îi asigure clientului său o apărare reală, efectivă, corectă. Apărătorul meu a fost de acord cu Onea și să ceară arestarea clientului. Chestiunea asta depășește limitele legii și eu nu știu dacă sunt complicii domnului Onea sau făceau parte dintr-un grup infracțional.

E anormal, moral ilegal. Mă uit de câteva zile la aceste documente și nu imi vine să cred de ce au făcut. Și-au dorit să pună presiune pe autoritățile din Serbia pentru extrădare. Nici nu se justifică graba, procedura, tot ce au făcut acolo. Puteau să îmi asigure un proces echitabil și nu aveam nimic a comenta., a declarat Sebastian Ghiță la România TV.

Putea fi solicitată extrădarea în baza primului mandat de arestare?, a întrebat Victor Ciutacu.

Ba da. Și a fost cerută. Au făcut o presiune mediatică. Au încălcat normele și legea., a răspuns Ghiță.

A luat legătura cu avocatul din oficiu?

Ce pot să îl mai întreb? L-aș întreba dacă l-au presat, ce a fost cu el să nu își respecte misiunea. Scrie că avocatul Pârău a declarat că este de acord cu concluziile legate de Lucian Onea și este de acord cu emiterea unui nou mandat de arestare. 

Solicită ÎCCJ pentru anularea mandatului? 

Aștept să strâng toate documentele și toate probele și voi cere. Nu știu câți judecători au mai șantajat Onea și Negulescu, avocat, grefier. Aștept să văd în ce condiții ne vom judeca acolo. Legea spune că atunci când un fapt este de notorietate, nu mai poți să te prefaci că nu ai auzit. Domnul judecător nu putea să spună că nu știe unde este Sebastian Ghiță, când se știa clar că eu sunt în Serbia.

Sigur că birourile din cele două țări au comunicat și știau unde mă pot cita. Aștept să văd ce au mai făcut Lucian Onea și Mircea Negulescu. Cum să nu mă gândesc că acest judecător Casandrescu și acest avocat din oficiu nu s-au înțeles cu Onea și Negulescu?Eu cred că șefa grupului infracțional era chiar doamna Kovesi.

Va fi audiat?

Știu de la avocații mei că se fac activități în dosar și nu știu felul în care procurorii își desfășoara ancheta. Oricând voi fi solicitat, voi fi la disponibilitatea procurorilor. Sunt convins că există o procedură definită și nu există impediment tehnic pentru audierea mea. Nu știu cât o să mai descopăr., a spus Sebastian Ghiță, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri, de la România TV.

Vezi și: Ghiță, plângere penală pe numele judecătorului care i-a dat mandat de arestare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel