EXCLUSIV  Ghid daune pentru victimele accidentelor rutiere. Cristian Roşu, ASF: E în ajutorul tuturor

Mihai Ciobanu / 01 oct 2019 / 20:34 Salveaza PDF Comentarii
Accident grav pe Dn1 - foto ilustrativ. FOTO: ISU Brașov
Accident grav pe Dn1 - foto ilustrativ. FOTO: ISU Brașov

Cristian Roșu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, a explicat, într-un interviu la DC News, în ce stadiu se află Ghidul de soluţionare a daunelor morale pentru victimele accidentelor rutiere şi ce efecte va avea acest document.

"Ghidul are o structură normal pentru momentul acesta. A fost încheiat, dar este nevoie de un protocol pe care trebuie să-l accepte INML-ul, pentru ca acest ghid să ajungă pe masa ministrului Sănătăţii. Nu ştiu sub ce formă juridică (n.r. – va fi aplicat).

Aplicarea unui astfel de ghid ar veni în ajutorul tuturor: şi al instanţelor de judecată şi al păgubiţilor care, în momentul solicitării unei anumite despăgubiri morale, ar şti concret şi exact cât să ceară. În momentul de faţă sunt decât aprecieri subiective, personale ale fiecăruia. Iar instanţa de judecată are nişte elemente proprii după care poate să-şi ghideze soluţia. I-ar ajuta chiar şi pe judecători pentru a putea aprecia mai aproape de realitate o hotărâre", a explicat Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF.  

Detalii în video: 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25