Ghica și Danileț, victimele unui totalitarism de catifea, spune Preda

Cristian-Preda
Cristian-Preda

Revocarea judecătorilor Cristi Danileț și Alina Ghica din funcțiile de membri ai CSM este un rezultat al mobilizării USL, care preferă "stigmatizarea publică și demiterea" a apărătorilor statului de drept, față de comuniști, care alegeau să-i arunce în închisoare, a scris, marți, europarlamentarul Cristian Preda, pe blogul personal. 

"Mobilizarea politică suscitată de USL împotriva Alinei Ghica și a lui Cristi Danileț a dat roade. Intimidați de presiunea construită cu ajutorul presei de partid, magistrații i-au executat pe cei doi. Sunt convins că USL va continua presiunile. Mașinăria propagandistică și servitutea voluntară vor produce efecte ori de câte ori liderii USL își vor îndrepta privirea spre un apărător al statului de drept", notează Cristian Preda, într-un material intitulat "Totalitarism de catifea".

Consemnând că, "la sfârșitul anilor patruzeci, comuniștii i-au aruncat în închisoare pe cei care voiau domnia legii", Cristian Preda spune că  "acum, USL preferă stigmatizarea publică și demiterea. Ghica și Danileț sunt victimele de azi ale unui soi de totalitarism de catifea. Cine va urma mâine?", se întreabă democrat-liberalul.

Plenul CSM i-a revocat, marți, pe judecătorii Cristi Danileț și Alina Ghica din Consiliu. Alina Ghica a fost revocată cu 11 voturi "pentru" și șapte "împotrivă", în timp ce Cristi Danileț a fost revocat cu 14 voturi "pentru" și patru "împotrivă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel