EXCLUSIV  Ghiță, prins în Serbia: Azil politic, dezvăluiri bombă și dosare - RĂSTURNARE de SITUAȚIE

Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, a explicat pentru DC News ce s-ar putea întâmpla după prinderea lui Sebastian Ghiță la Belgrad.

Eugen Nicolicea a spus că Sebastian Ghiță poate face cerere pentru azil politic, dar nu i se va acorda din cauza a două spețe extrem de importante - dosarele de infracționalitate ecomică și declarațiile făcute, or pentru dosarele de infracționalitate economică, nu poate primi azil politic. Problema politică este subsidiară problemelor de natură economică.

Întrebat dacă va fi vreun impact în urma celor întâmplate, Eugen Nicolicea a spus: "Poate mai târziu, momentan sunt doar speculații". El a dat exemplul altor oameni importanți urmăriți - Necolaiciuc, Popa și Haissam. S-a speculat, și în cazul lor, că atunci când se vor întoarce în țară vor face dezvăluiri bombă, dar nu s-a întâmplat nimic. Ce a rezultat după ce au venit a fost mult mai slab din punct de vedere al impactului decât ce se specula până să vină. Adică, de exemplu, ce a apărut în presă despre Necolaiciuc înainte ca el să vină, a fost mult mai interesant decât ce s-a mai discutat apoi.

Eugen Nicolicea a mai făcut o observație-cheie: dosarele în care este cercetat Sebastian Ghiță reprezintă un aspect, iar dezbaterile pe care le-a declanșat, prin dezvăluirile pe care le-a făcut, un alt aspect. Pentru a fi făcute cercetări în acele spețe, trebuie să există o plângere sau autosesizarea organelor de cercetare penală. Să ne amintim că au fost acuzații făcute de Sebastian Ghiță în urma cărora nu s-a autosesizat nimeni. Finalitatea acestor dezvăluiri de presă pe care el le-a făcut este neclară.

[citeste si]

L-am întrebat pe Eugen Nicolicea dacă, pentru a-și ușura situația, Sebastian Ghiță ar putea să îi denunțe pe alții. Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor ne-a spus că, în legislație, există prevederea că o persoană beneficiază de clemență dacă va colabora și va ajuta la prinderea infractorilor, dar trebuie să spună ceva concret. Atunci când Sebastian Ghiță a fugit și a început să facă dezvăluiri, a fost o mare așteptare din partea publicului și a mass-media, apoi toată lumea a fost dezamăgită pentru că Sebastian Ghiță s-a oprit cu marile acuzații promise. Ca urmare, mergând pe ce s-a întâmplat până acum, Eugen Nicolicea nu crede că vor fi mari dezvăluiri nici după aducerea acestuia în țară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel