Ghiță, în Serbia. Scenarii-BOMBĂ în LOVITURA secolului după ce a fost prins

Jurnalistul Val Vâlcu a prezentat mai multe scenarii după ce Sebastian Ghiță a fost localizat și reţinut, în cursul acestei nopți, în Belgrad, Serbia.

"În primul rând, situația lui Sebastian Ghiță nu este clară. Sebastian Ghiță nu a ajuns la București. El este un cetățean fără o condamnare, adică un om nevinovat, care se află pe teritoriul unui stat străin și poate să ceară, de exemplu, azil politic pentru că a fost parlamentar, pentru că a lucrat cu secrete etc. Gândiți-vă că Serbia este o țară favorabilă Rusiei. M-aș fi așteptat ca Sebastian Ghiță să se ascundă în state cum ar fi Turcia, țări favorabile americanilor. Dar iată că vorbim despre o zonă controlată de Rusia.

Nu știm dacă nu depune cerere de azil politic și dacă această chestiune nu prelungește așteptarea. Dacă ajunge la București, evident că sunt multiple implicații. Atunci când a fost repatriat Omar Hayssam, imediat a fost ascuns și nu s-a mai auzit de el câteva luni pentru ca lumea să-și piardă interesul. Astfel s-a evitat riscul ca Omar Hayssam să spună povești care ar fi putut fi interesante, de primă pagină.

Dacă vine Sebastian Ghiță, începe o bătălie, probabil unii se vor simți inconfortabil, dar totodată încep și negocieri pentru că, tot în cazul Omar Hayssam a apărut Traian Băsescu și aproape a fixat termenul de pedeapsă. A zis să aibă grijă că poate să stea și 20 de ani în închisoare, ceea ce s-a și confirmat. Este nevoie de timp pentru a ne da seama cum va evalua situația în acest caz", a zis Val Vâlcu la TVR 1.

Cum de a scăpat, atâta vreme, Sebastian Ghiță?

"Altă întrebare grea este cum de a scăpat, atâta vreme, Sebastian Ghiță? A fost protejat de o structură statală, a fost lăsat să se plimbe prin Europa astfel încât să i se vadă rețeaua de contacte, cu cine se întâlnește, cu cine discută? Nu știm. Este o bătălie între două structuri interne, una îl protejează, alta îl caută, este o bătălie între două structuri externe? De ce nu au fost interesate marile structuri de forță informatică din lume să pună mâna pe Ghiță înaintea românilor? Un alt scenariu este că persoanele din afară, care l-au protejat pe Sebastian Ghiță, au acum interes ca el să vină în România pentru a avea scandal, pentru a face dezvăluiri, pentru a tulbura apele.

Acoperirea unui alt scandal

O altă variantă este că emoția creată de revenirea lui Sebastian Ghiță în țară se produce la 12 ore de la o altă nucleară și anume confirmările lui Gabriel Oprea despre întâlnirea de taină privind alegerile prezidențiale din 2009, episodul dezvăluit de Dan Andronic. Probabil că noul scandal Ghiță va astupa, va trece în plan secund, scandalul Dan Andronic pentru că nu poți să scoți de pe prima pagină o știre decât cu o știre la fel de tare. Toate aceste lucruri pe care le-am spus sunt la nivel de ipoteză", a adăugat jurnalistul la TVR 1.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel