Ghiță dizolvă firmele pe care DNA a pus sechestru. Solicitare fulger în instanță

Procurorii DNA cer Tribunalului Prahova ca, pentru 60 de zile, să aplice o interdicție în ceea ce privește inițierea dizolvării sau lichidării firmelor lui Sebastian Ghiță,S.C. Asesoft International S.A și S.C. Teamnet International S.A. sau, dacă procedurile au fost deja inițiate, să le suspende. 

În 29 martie 2017, procurorii DNA au început acțiunea penală împotriva celor două companii ale lui Sebastian Ghiță. Sunt acuzații de complicitate la trafic de influență în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată. 

Procurorii DNA transmit că ”în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparținând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A. până la concurența sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei.”

Iată motivele care au stat la baza cererii DNA: 

”Prin sentințele pronunțate de Tribunalul Prahova - Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. și S.C. Teamnet International S.A..

Până la acest moment nu a fost inițiată procedura falimentului și dizolvare a celor două persoane juridice.

În cererea adresată Tribunalului Prahova, procurorii arată că măsura propusă are caracter urgent și se raportează strict la considerentul bunei desfășurări a procesului penal (prin asigurarea existenței pe mai departe a celor două persoane juridice, a prezenței lor la termenele de judecată și a activului patrimonial necesar pentru plata sancțiunii și a sumelor confiscate în cazul în care se va pronunța o hotărâre de condamnare definitivă)”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel