Ghiță, cerere extrădare. Tudorel Toader, primele declarații

Rodica Mitu / 30 iul 2018 / 08:33 Salveaza PDF Comentarii
Toader
Toader

Justiţia sârbă a respins extrădarea lui Sebastian Ghiţă. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, luni dimineață, a făcut o serie de precizări privind acest subiect.

Înalta Curte de Justiţie din Belgrad a respins cererea autorităţilor române privind extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiţă şi a stabilit că acesta este eligibil pentru obţinerea azilului.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, 30 iulie, că este curios în legătură cu motivele pentru care judecătorii din Serbia au refuzat extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiţă. Întrebat dacă la Ministerul Justiţiei au venit documente privind decizia luată de judecătorii din Serbia cu privire la extrădarea lui Sebastian Ghiţă, a declarat: "Până vineri la sfârşitul programului nu veniseră. Voi vedea azi. Imediat ce vom vedea motivele, vi le comunicăm. Statutul pe care l-a primit are caracter provizoriu. În al doilea rând, şi eu sunt curios să vedem motivele, să vedem cine l-a trimis în judecată, să vedem probele care au fost administrate, probabil judecătorii sigur au luat în considerare chestiuni de procedură şi nu de fond şi sigur le examinăm". "Vedem, analizăm, tragem concluzii", a adăugat Tudorel Toader. 

Întrebat dacă consideră că în luarea deciziei a contat faptul că Parchetul General a deschis anchetă împotriva procurorilor din dosarul lui Sebastian Ghiță, ministrul Justiției a răspuns astfel: "Nu am de unde să știu. Cel mult, pot face speculații față de care aș fi rezervat".

 

Vezi și: Sebastian Ghiță, decizie din Serbia. Bolcaș: Cea mai grea palmă


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28