"Gherilele feroviare" din Belarus au ZĂDĂRNICIT atacul Rusiei asupra Kievului

captură video
captură video

O rețea clandestină de lucrători feroviari, hackeri și forțe de securitate dizidente din Belarus a făcut ravagii pe liniile de aprovizionare. Astfel, sabotorii au contribuit la zădărnicirea atacului Rusiei asupra Kievului.

Când trupele ruse au trecut prima dată de granița cu Belarus în Ucraina pentru ceea ce au presupus că va fi un atac fulger asupra Kievului, intenționau să se bazeze pe rețeaua feroviară extinsă a regiunii pentru aprovizionare și întăriri.

Greşeala ruşilor: au ignorat sabotorii feroviari din Belarus

Încă din primele zile ale invaziei din februarie, o rețea clandestină de lucrători feroviari, hackeri și forțe de securitate dizidente a intrat în acțiune pentru a dezactiva şi perturba legăturile feroviare care leagă Rusia de Ucraina prin Belarus, făcând ravagii pe liniile de aprovizionare rusești, notează Washington Post. Atacurile au atras puțină atenție în afara Belarusului, pe fondul dramei atacului rusesc și al urmărilor sângeroase ale retragerii umilitoare a Rusiei. Dar sabotorii feroviari din Belarus au avut şi ei un rol important în alimentarea haosului logistic care i-a lovit rapid pe ruși, lăsând trupele blocate pe linia frontului fără alimente, combustibil și muniții chiar din primele zile de la debutul invaziei.

O fotografie ajunsă deja în online şi care a adunat mii de comentarii prezintă vehicule militare rusești înzăpezite pe o platformă feroviară din Rusia, cu intenţia iniţială de a participa la exerciții militare comune în Belarus.Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte 18 au fost rănite luni în lovituri ruse asupra unor instalații feroviare în regiunea Vinița din zona vest-centrală a Ucrainei, informează AFP și Reuters. Evenimentul a atras puțină atenție în afara Belarusului, pe fondul dramei atacului ruşilor și al urmărilor sângeroase ale retragerii umilitoare a acestora. Rezistența ucraineană în forţă și erorile tactice ale unei armate ruse prost pregătite au fost, oricum, suficiente să zădărnicească planurile Rusiei, spun analiștii.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucrainei, în Belarus au existat acte de sabotaj pe căile ferate. Mișcarea de rezistență din Belarus a transmis, în urmă cu ceva timp: ”Ocupantul și sclavii săi nu se vor odihni”. Nici la noi, nici acasă – spun ei în înregistrarea publicată, informează onet.pl. Potrivit lui Anton Motolko, un blogger independent din Belarus, grupurile de sabotaj au influențat 80 la sută logistica trupelor ruse. Regimul din Belarus a confirmat până acum 80 de atacuri.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Washington Post (@washingtonpost)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel