Cîțu: Fără mască în interior unde sunt maxim 5 persoane și sunt vaccinate. Vezi aici Hotărârea nr. 32 a CNSU

Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro
Valeriu Gheorghiță, președinte CNCAV / Foto: gov.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre condițiile în care vom putea sta fără mască în spațiile interioare, completat ulterior de premierul Florin Cîțu.

Update: „A fost introdusă excepția de la purtarea măștii de protecție pentru persoanele vaccinate care lucrează în spații închise unde nu se află mai mult de cinci lucrători”, a transmis Florin Cîțu, de la Palatul Victoria, la 18:30.

VEZI AICI HOTĂRÂREA CNSU NR. 32.

Știrea inițială

Conducătorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva Covid-19 a transmis că se va putea sta fără mască în spațiile închise de la 1 iunie, dar în anumite condiții și doar dacă măsura este hotărâtă în Ședința de Guvern care are loc concomitent cu interviul lui Gheorghiță de la Digi 24 realizat de Teodora Tompea. „O prevedere, așa cum este dezbătută la acest moment în Ședința de Guvern prevede practic renunțarea la obligativitatea de purtare a măștii în spațiile închise acolo unde sunt maxim 5 persoane și ele sunt vaccinate”, a transmis Gheorghiță, la Digi 24. „De ce? Pentru că riscul infecțios este foarte mic”, a adăugat el.

VEZI ȘI: Românii vaccinați ar putea renunța la purtatul măștilor în spațiile închise - surse.

Vaccinarea rămâne complet opțională, însă trebuie luate în calcul și riscurile

Vorbind despre alegerea fiecărei persoane de a se vaccina sau nu, Gheorghiță a adăugat: „Este total valabil acest lucru, însă trebuie să considerăm de fiecare dată riscul medical și riscul infecțios”.

„Este evident că o persoană care este nevaccinată este o persoană susceptibilă să se infecteze prin interacțiunea cu alte persoane și, de asemenea, persoanele nevaccinate, comparativ cu cele vaccinate, au o probabilitate mai mare să se infecteze și să și transmită infecția celor din jur. Cine e mai receptiv la această boală în contextul actual? Persoanele vulnerabile și persoanele nevaccinate”, a mai spus medicul militar, în interviul de joi după-amiază.

Masca va trebui purtată în continuare de persoanele nevaccinate pentru a se proteja pe ele însăși de boală

„Este important ca aceste persoane să poarte, de pildă, în continuare masca de protecție, de această dată pentru riscul individual, pentru protecția personală, dar și pentru protecția celor din jur, celor vulnerabili, celor care nu s-au vaccinat din varii motive: medicale, nemedicale, este problema fiecărei persoane”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

VEZI ȘI: Vaccinarea anti-COVID a copiilor. Rareș Voicu: "Cifrele sunt îngrijorătoare!". Sfaturi pentru Guvernul Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel