Gheorghe Zamfir şi Nicolae Furdui Iancu vă invită la un moment de excepție

furdui-iancu
furdui-iancu

Gheorghe Zamfir şi Nicolae Furdui Iancu vor cânta, sâmbătă, pe esplanada Mausoleului de la Mărăşeşti, în cadrul evenimentului 'Vrancea eroică', prilej de comemorare a 99 de ani de la luptele din Primul Război Mondial derulate pe aliniamentul Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz.

Ceremonii militare şi religioase, urmate de un spectacol artistic omagial, la care se estimează participarea a peste 6.000 de persoane, vor debuta, începând cu ora 20.00, prin salutul Gărzii de Onoare formată din militari ai Garnizoanei Focşani, dar şi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vrancea, urmată de intonarea Imnului Naţional.

În jurul orei 20.30, va fi intonat de trompeţi semnalul 'Liniştea', moment după care se va desfăşura tradiţionala defilare a Detaşamentului de Onoare. Evocarea artistică 'Vrancea eroică' va începe prin evoluţia, pe platoul Mausoleului Mărăşeti, a renumiţilor artişti Gheorghe Zamfir şi Nicolae Furdui Iancu. Aceştia vor cânta în acompaniamentul Corului 'Pastorala' - Focşani, formaţie care îl va acompania apoi şi pe pianistul Ştefan Doniga. Apoi, actorii Carmen Tănase, Mihaela Rădescu, Vlad Rădescu, formaţia de luptători militari 'Lupii Albi' şi membrii trupei 'The Sky' vor puncta momentele dramatice din vara anului 2018, desfăşurate în zona Vrancei.

Defilare cu torţe 

O defilare cu torţe care vor fi aprinse de nepoţii membrilor Asociaţiei Cultul Eroilor 'Regina Maria' de la 'Flacăra libertăţii' ce străjuieşte Mormântul Soldatului Necunoscut din cimitirul bucureştean Bellu va marca finalul evenimentului de la Mausoleul Mărăşeşti. Pentru deplasarea la Mausoleul Mărăşeşti, organizatorii - Consiliul Judeţean, Direcţia pentru Cultură Vrancea şi Consiliul Local Mărăşeşti pun la dispoziţie transport gratuit cu autobuze, cu plecare de la Mausoleul Focşani sâmbătă ora 18.30 şi la ora 16.45 din staţia amplasată lângă Parcul Schuman. Întoarcerea se va face după terminarea evenimentului de la Mărăşeşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel