Gheorghe Ştefan, decizie după contopirea pedepselor

Justiție
Justiție

Fostul primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, condamnat la închisoare cu executare în dosarul Microsoft şi în dosarul privind finanţarea PDL, va executa o pedeapsă de trei ani şi jumătate în detenţie după contopirea pedepselor. Decizia nu este definitivă.

Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis, joi, cererea de contopire formulată de Gheorghe Ştefan cu privire la pedepsele de trei ani şi jumătate de închisoare şi, respectiv, trei ani de detenţie pe care le are. El a fost condamnat la şase ani de detenţie în dosarul Microsoft, însă Curtea de Apel Ploieşti a redus, în data de 26 iunie, printr-o decizie definitivă, la trei ani şi jumătate de închisoare această pedeapsă, după ce a admis o contestaţie la executare formulată de fostul primar, constatând că sunt incidente dispoziţiile articolului 19 din Legea 692/2002. De asemenea, Gheorghe Ştefan a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti în luna aprilie la trei ani de detenţie în dosarul privind finanţarea PDL.

Astfel, Tribunalul Prahova a constatat că faptele pentru care a fost condamnat Gheorghe Ştefan în cele două dosare sunt concurente şi a stabilit că, în urma contopirii pedepselor, fostul primar va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de trei ani şi şase luni de detenţie, notează Agerpres. Decizia postată pe portalul instanţelor de judecată poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel