UPDATE Gheorghe Stan și Deliorga, cele două propuneri PSD pentru CCR

Gheorghe Stan și Deliorga, cele doua propuneri PSD pentru CCR
Gheorghe Stan și Deliorga, cele doua propuneri PSD pentru CCR

Gheorghe Stan este o propunere a PSD pentru CCR, conform Realitatea Tv.

Gheorghe Stan este una dintre propunerile PSD pentru CCR, conform unor surse citate de Realitatea TV. Gheorghe Staneste procurorul-şef al Secţiei de anchetă a magistraţilor. Conform sursei citate, numele lui Stan ar fi fost decis într-o ședință a social-democraților, deși anterior o altă persoană fusese trimisă de PSD Comisiei juridice a Camerei Deputaților ca propunere pentru CCR: Gheorghe Iancu, fostul avocat al poporului. Gheorghe Stan a fost validat, pe 28 ianuarie, la conducerea Secției pentru anchetarea magistraților cu 11 voturi "pentru" de plenul CSM.

Cine este Deliorga, propunerea Senatului

Însă, partidul de guvernământ îl propune și pe Cristian Deliorga, tot pentru CCR, conform informațiilor de la Camera Deputaților. Judecătorul de la Curtea de Apel Constanța, Cristian Deliorga, este una dintre propunerile PSD pentru cele două mandate de judecător la CCR care devin vacante după plecarea Mayei Teodoroiu și a lui Ștefan Minea. Deliorga este propus din partea Senatului, în locul judecătoarei Maya Teodoroiu, al cărei mandat expiră luna viitoare.

Cristian Deliorga este judecător, a fost procuror şi vicepreşedinte al CSM. În trecut a fost cercetat de DNA în dosarul concursurilor fraudate pentru procurori, în care a fost condamnat la doi ani de închisoare fostul procuror general adjunct, Gabriela Ghiță. El este un cunoscut prieten al procurorului șef al Secției Speciale pentru investigarea magistraților, Adina Florea.

Candidații propuși pentru CCR vor fi audiați de comisia juridică de la Senat și apoi validați prin vot de plenul Senatului. Tot luni, președintele Klaus Iohannis a nominalizat-o pentru un post de judecător la CCR pe Simina Tănăsescu, fosta sa consilieră. Ea va avea un mandat de 9 ani, începând din data de 9 iunie 2019. Tănăsescu urmează să îl înlocuiască pe Petre Lăzăroiu.

UPDATE

Candidaturile pentru funcțiile de judecător CCR primite la Senat:

”În conformitate cu Hotărârea Biroului Permanent a Senatului din data de 3.05.2019,

În temeiul art. 5, alin. 5, din Legea 47/1992, cu completările şi modificările ulterioare, privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale a României,

Până la data de 6.05.2019, ora 18.00, au fost depuse, la Comisia Juridică, de Disciplină, Imunităţi şi Validări a Senatului, următoarele candidaturi de judecător la Curtea Constituţională a României, din partea grupurilor parlamentare:

Grupul parlamentar PSD - domnul Cristian Deliorga;

Grupul parlamentar PNL - domnul Cătălin Daniel Fenechiu;

Grupul parlamentar USR - domnul Ovidiu Mircea Ursuţa Daraban.

Menţionăm că a fost depusă şi o candidatură fără susţinerea vreunui grup parlamentar, în persoana domnului Gheorghe Iancu.

Candidaţii vor fi audiaţi în cadrul Comisiei Juridice, de Disciplină, Imunităţi şi Validări, marți, 7.05.2019, începând cu ora 10.00.

La finalul audierilor, Comisia Juridică, de Disciplină, Imunităţi şi Validări va înainta Biroului Permanent al Senatului un raport cu privire la toţi candidaţii.” anunță într-o informare de presă Robert Cazanciuc.

Citește și:

Lăzăroiu, reacție după ce a fost înlocuit la CCR de Iohannis: Număr zilele. O să vorbesc!

Propuneri USR la CCR. Barna: Am decis care vor fi nominalizările pentru poziţiile de judecător la CCR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel