IJ - procuror Popovici, cercetat: A mințit un inculpat că nu e supravegheat

Descriere foto:

Inspecţia Judiciară a anunţat că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul DNA Gheorghe Popovici, pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Potrivit unui comunicat al Inspecţiei Judiciare, procurorul a fost cercetat disciplinar pentru că a comunicat informaţii neconforme adevărului unei persoane cercetate într-un dosar al DNA.

"Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Popovici Gheorghe - procuror delegat şef Secţie de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura Centrală pentru 'exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă', (...) constând în aceea că, în calitatea sa anterior menţionată şi cu încălcarea prevederilor art. 145 din Codul de procedură penală şi a considerentelor Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 244 din 6 aprilie 2017, a semnat adresele prin care se comunica unei părţi dintr-o cauză penală instrumentată de Direcţia Naţională Anticorupţie, contrar adevărului, că faţă de aceasta nu au fost dispuse măsuri de supraveghere tehnică", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25