Gheorghe Mustaţă, liderul galeriei steliste, condamnat la închisoare

mustata
mustata

Magistrații Curții de Apel București au decis condamnarea liderului galeriei steliste, Gheorghe Mustaţă,  la 7 ani şi 6 luni de închisoare, în dosarul în care a fost judecat alături de 41 de persoane pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional, violenţă şi şantaj, instanţa majorând pedepsele unora din inculpaţi. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs.

CAB a admis apelul procurorilor DIICOT, a desfiinţat în parte sentinţa apelată şi, rejudecând, a majorat pedepsele mai multor inculpaţi din dosarul Sportivilor, dar a şi admis apelurile formulate de unii dintre ei, informează Mediafax.

 Astfel, Gheorghe Mustaţă, condamnat, în mai 2011, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare, a primit vineri o pedeapsă de şapte ani şi şase luni, pentru complicitate la tentativa la omor calificat din 6 ianuarie 2004 asupra lui Zamfir Giuseppe Stelian, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, complicitate la şantaj şi infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat.

 În schimb, au fost condamnaţi la opt ani de închisoare Emil Mircea Băluş, zis "Mircea Nebunul", pentru tentativă la omor calificat din 6 ianuarie 2004 asupra lui Giuseppe Stelian Zamfir, după ce iniţial primise o pedeapsă de cinci ani de închisoare, şi Nicuşor Dumitrescu, zis "Bibiloi", care primise patru ani pentru aceeaşi infracţiune.

 În ceea ce-l priveşte pe un alt inculpat din dosar, Ion Anghel, zis "Coco Anghel" acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la şantaj. De asemenea instanţa a încetat procesul penal faţă de acesta pentru infracţiunea de şantaj, lovire sau alte violenţe, ultraj şi infracţiunea de complicitate la şantaj pentru că acestea s-au prescris. Iniţial, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Ion Anghel la un an de închisoare.

 Totodată, le-au fost majorate pedepsele la patru ani de închisoare inculpaţilor Robert Florin Nica, Alexandru Dinu, zis "Alin Boxeorul" sau "Pitbull", Radu Cristian Roşca, Daniel George Albu, Alecu Tudor, zis "Joe", Florian Dragomir, zis "Papagalul", Bogdan Dumitrache, zis "Crocodilul", şi Ion Grigore, zis "John".

Instanţa i-a mai condamnat pe Stelian Rafael Palanita, zis "Mutu", la trei ani şi şase luni, pe Cornel Schuster, zis "Robert Boxerul", Octav Demirel Popescu, Emil Gabriel Iordache, zis "Gabi Cioară", şi Marius Voinea, la câte trei ani, iar pe Adrian Alexandru Belu, zis şi "Adrian Cereale", la doi ani.

 Ion Cătălin Părpălea, zis "Parceac", a fost condamnat, în urma deciziei CAB, la pedeapsa finală de nouă ani de închisoare, iar Ion Viorel Spânu, la şapte ani şi opt luni.

Acuzaţii din acest dosar au fost trimişi în judecată în septembrie 2006 de procurorii Parchetului instanţei supreme.

 Ancheta în acest caz a fost declanşată ca urmare a unor informaţii potrivit căreia pe raza municipiului Bucureşti a fost iniţiată o grupare infracţională care acţiona în mod coordonat în scopul comiterii de infracţiuni grave specifice criminalităţii organizate - şantaje sub forma taxelor de protecţie, tentative de omor, tâlhării, vătămări corporale "la comandă”, recuperarea de datorii reale sau pretinse, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, violare de domiciliu, etc. -, obţinând astfel beneficii materiale şi financiare.

 Potrivit Ministerului Public, gruparea a fost iniţiată de persoane care s-au aflat în anturajul reţelei infracţionale conduse de fraţii Ion şi Vasile Balint, aşa numitul clan al Cămătarilor, şi a acţionat în perioada 2003 - 2006.

 Procurorii DIICOT au stabilit că membrii grupării au fost implicaţi în mai multe incidente violente, făcând uz şi de armament, victime fiind fie rivali ai acestora - membri ai lumii interlope bucureştene care nu au acceptat înţelegerile cu privire la împărţirea zonelor de influenţă, fie alte persoane care desfăşurau activităţi ce se intersectau, sub o formă sau alta, cu sfera lor de interese.

       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel