Gheorghe Mărmureanu (INFP) SPUNE dacă URMEAZĂ sau NU un CUTREMUR DEVASTATOR

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Directorul onorific INFP, Gheorghe Mărmureanu, a vorbit despre posibilitatea ca România să înregistreze un cutremur devastator, în viitorul apropiat. 

Întrebat dacă am putea să ne așteptăm la un cutremur cu o magnitudine mare în perioada următoare, directorul onorific INFP, Gheorghe Mărmureanu a răspuns categoric că „Nu”.

„Acum nu și îmi mențin punctul de vedere! Nu pot fi cutremure mai mari decât ce a fost până acum, în următorii 20 de ani”, a spus Gheorghe Mărmureanu la România TV, luni.

„Toată lumea urmărește ce se întâmplă cu Africa, cu Marea Mediterană, Mare Egee, dar mai presus este Marea Adriatică. Sistemul tectonic de aici pleacă”, a completat Gheorghe Mărmureanu.

De asemenea, directorul onorific INFP a precizat că „întâmplător, România face ca efectele să fie de mare adâncime. De multe ori, cutremurele se simt mai puțin.”

Mărmureanu: Efectele cutremurului din 1940, în 1977 

Gheorghe Mărmureanu a atras atenția asupra faptului că România a înregistrat un cutremur mai mare decât cel din 1977 și anume, seismul din 1940.

„Cutremurul din 1977 a fost un cutremur mare, dar mai mare a fost cel din 1940. Dintre clădirile care au căzut în 1977, multe au fost afectate în 1940”, a subliniat Gheorghe Mărmureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel