Gheorghe Iancu: Președintele Iohannis este chitit pe o anumită problemă

Gheorghe Iancu, profesor de drept constituțional și fost Avocat al Poporului, într-o intervenție la România Tv, a declarat că o sesizare  a CSM la Curtea Constituțională privind un conflict între autoritățile statului, nu se poate obține o anulare a Ordonanței de Urgență.

"Conflictul juridic de natură constituțională se declanșează, este sesizat de Curte, iar Curtea stabilește că este conflict. Atât, și că s-a produs un conflict între autorități.

Curtea stabilește și măsurile de rerezolvare dar nu de anulare a actului. Președintele Klaus Iohannis este chitit pe o anumită problemă  și trebuie să o rezolve, din dispoziția cui nu știu. Din punctul de vedere al activității acesteia de a emite ordonanțe, Guvernul are competența. Că a făcut-o noaptea, că a făcut-o ziua, a făcut-o când a avut timp. De altfel, și tehnocrații au procedat la fel cu ordonanțele de urgență. Ei nu fac decât să aplice ce a spus Curtea Constituțională, nimic altceva. Tot CCR a stabilit și cu abuzul în serviciul, și cu plafonul sumei de bani", a declarat Gheorghe Iancu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel