Gheorghe Gușet, campion național și balcanic a murit

 Multiplul recordman naţional şi balcanic la aruncarea greutăţii Gheorghe Guşet, în vârstă de 49 de ani, a încetat din viaţă în noaptea de duminică spre luni, după două operaţii pe cord realizate la finalul săptămânii trecute, a anunţat soţia acestuia, Lorena Boberschi, pe contul său de socializare. 

"Gherorghe Călin Guşet a murit. Acum câteva minute a pierdut bătălia cu viaţa. Se pare că Dumnezeu a avut alte planuri cu tine. Îţi mulţumesc pentru toţi cei 21 de ani petrecuţi împreună,pentru tot ce am realizat împreună în viaţă şi în sport! Ţi-am promis că voi fi lângă tine mereu şi am fost până în ultimul moment al vieţii tale. Tu mi-ai promis înainte de operaţie că te întorci la mine. E prima dată când tu nu te ţii de cuvânt (..) Dumnezeu să te odihnească în pace iubirea vieţii mele..", a scris soţia sportivului. 

Supranumit "uriaşul din Carpaţi", fostul aruncător de greutate din Zalău a ajuns, joi, în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, unde a fost diagnosticat cu disecţie de aortă, sportivul fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde a fost supus unei complexe intervenţii chirurgicale, aparent reuşite. 

"După 12 ore, operaţia a reuşit! Guşet momentan este bine. Trăieşte! Acum îl închid! Sigur că urmează ore critice", preciza vineri Lorena Boberschi pe contul său de Facebook. 

Starea sportivului s-a înrăutăţit ulterior, fiind supus unei noi intervenţii chirurgicale.

"De ce mi-a fost frică nu am scăpat. Guşet a suferit a doua intervenţie aseară. Organele lui în acest moment nu funcţionează. Azi au încercat să îl trezească din comă şi nu au putut", scria sâmbătă Lorena Boberschi. 

Guşet a mai avut probleme de sănătate, el retrăgându-se din activitatea competiţională în 2008, din cauza unei insuficienţe renale. În acelaşi an el a suferit o operaţie reuşită de transplant de rinichi. 

Gheorghe Guşet a fost campion naţional la aruncarea greutăţii între anii 1990-2007 şi de 16 ori campion balcanic. Cea mai bună clasare pe plan mondial este un loc cinci obţinut la Campionatul Mondial de la Moscova, din 2006, el participând şi la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice. După retragerea din activitatea competiţională, Guşet a fost antrenor la CSM Zalău, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel