Gheorghe Flutur a discutat cu mareşalul voievodatului Podkarpackie ca traseul drumului european Nord-Sud să includă şi Cernăuţi şi Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, şi mareşalul voievodatului Podkarpackie, Wladyslaw Ortyl, au convenit să promoveze proiecte comune în domeniul economic şi turistic şi să acţioneze împreună la Bruxelles pentru drumul european nord-sud care să includă Varşovia, Lvov, Cernăuţi şi Suceava.

Flutur a declarat, duminică, după ce a participat la "Sărbătoarea Roadelor" de la Soloneţu Nou, că a avut o întrevedere cu omologul său polonez, Wladyslaw Ortyl, căruia i-a transmis că apreciază rolul pe care îl are şi l-a avut etnia poloneză, alături de celelalte etnii, la dezvoltarea Bucovinei, a relaţiilor de de bună convieţuire în Bucovina - Mica Europă.

El a abordat şi subiectul tradiţiilor, a gastronomiei polonezilor din Bucovina, pe care autorităţile sucevene îi invită să participe, împreună cu celelalte etnii, la promovarea Bucovinei.

În cadrul discuţiei cu Wladyslaw Ortyl, preşedintele CJ Suceava a abordat o serie de teme de interes pentru ambele părţi.

"Am convenit să organizăm cât mai curând un Forum economic cu participarea oamenilor de afaceri din cele două regiuni. Aici am vorbit şi despre Parcul Industrial Bucovina pe care urmează să-l deschidem lângă Aeroport (...) Ne vom întâlni cu specialişti în domeniu, atât la Suceava cât şi la Rzeszow, pentru că îmi doresc mult ca numărul turiştilor din Polonia care vizitează Bucovina şi judeţul Suceava să crească în perioada următoare (...) Am convenit, de asemenea, să insistăm, inclusiv la Bruxelles, cu abordări comune pe dezvoltarea infrastructurii în zona Carpaţilor (...) Ne dorim realizarea unui drum de mare viteză Nord - Sud în Moldova, drumul expres Bucureşti-Suceava-Siret şi care să continue la Cernăuţi, Lvov, Varşovia, pentru a lega România şi Polonia printr-un drum de mare viteză", a mai spus Flutur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel