Gheața a făcut prăpăd în Vrancea. Au fost trase 26 de rachete antigrindină

Fotografie creată de Kaique Rocha, de la Pexels
Fotografie creată de Kaique Rocha, de la Pexels

Localitatea Panciu din județul Vrancea a fost lovită de o ploaie cu gheață, asta deși autoritățile au lansat nu mai puțin de 26 de rachete antigrindină.

 


Pe mai multe suprafețe cultivate cu viță de vie din zona localității Panciu, județul Vrancea, s-a așternut sâmbătă un strat de gheață, chiar în perioada în care cultura se află în plin proces de dezvoltare, potrivit Fanatik.ro.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că localitatea se află în zonele protejate de Sistemul Național Antigrindină și de Creșterea Precipitațiilor, iar autoritățile au spus că au lansat nu mai puțin de 26 de rachete antigrindină.

Specialiștii din cadrul Sistemului Național Antigrindină și de Creșterea Precipitațiilor au declarat că nu sunt la curent cu ce s-a întâmplat la Panciu și spun că va fi nevoie de o comisie pentru a cerceta cele întâmplate.

Aceștia susțin încă că pot exista situații în care căderea pe sol a bucăților de gheață să nu afecteze culturile agricole în condițiile în care dimensiunea acestora este una mică.

Din înregistrările publicate de către presa locală se poate observa cum zona de cultură de viță de vie a devenit albă în urma ploii de sâmbătă.

Sistemul antigrindină, ineficient

Publicația locală Ziarul de Vrancea a scris că Sistemul National Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor anunța, în urmă cu doar o săptămână, că a început sezonul de intervenții active în atmosferă. 

„În perioada 15.04. – 15.10. 2022 toți specialiștii implicați în exploatarea operațională a infrastructurii SNACP vor fi pe teren, 24/7, pregătiți să protejeze împotriva căderilor de grindină, culturile agricole și comunitățile din zonele de intervenție. În ultimii ani, Sistemul antigrindină s-a extins semnificativ și s-a dezvoltat echilibrat la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

Începem sezonul de combatere a fenomenelor meteo periculoase cu 94 de puncte de lansare a rachetelor antigrindină, cu o capacitate de intervenție cu 36% mai mare decât anul trecut, urmând ca, pe măsură ce finalizăm lucrările și punem în funcțiune noi puncte, numărul acestora să ajungă la 106 până în decembrie 2022”, anunța SNACP în data de 15 aprilie.

SNACP anunța că, în cele 94 de puncte de lansare a rachetelor antigrindină din țară, dintre care 20 se află în Vrancea, fuseseră deja transportate circa 2.580 de rachete.

Galerie foto /video aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel