Gheață cu urme de fecale retrasă din magazine

Gheața fabricată în singura  fabrică de profil  din Ploiști prezenta infestarea cu bacteria  E-coli, potrivit protecției Consumatorilor din Prahova.

Singura fabrică de gheață alimentară din Ploiești a fost închisă în urma unui control al inspectorilor OPC Prahova. În probele de apă analizate în laboratorul autorizat Larex au fost găsite bacterii de tip e-coli, asociate celor dezvoltate din fecale.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dispus încetarea activităţii fabricii şi amendarea acesteia cu 40.000 de lei, dar și retragerea de la comercializare a 12 tone de cuburi de gheaţă în valoare de 20.000 de lei, relatează observatorulph.ro.

Comisarii CJPC Prahova au desfasurat o actiune de control la un producator de cuburi de ghiata din municipiul Ploiesti,unde a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 40000 lei si s-a dispus oprirea temporara a fabricatiei pana la intrarea in legalitate.S-a dispus de asemenea,masura de oprire definitiva de la comercializare a cantitatii de 12000 kg cuburi de ghiata in valoare totala de 20000 lei precum si retragerea din reteaua comerciala a produselor livrate din loturile 14.09.2018 si 14.10.2018, potrivit comunicatului OPC Prahova.

[citeste si]

De asemenea, ANPC,a informat peintr-un comunicat de presă că în perioada 7 – 11 mai, comisarii ANPC au efectuat un control in ceea ce priveste respectarea prevederilor legale in domeniul protectiei consumatorilor, la operatorii economici care produc in unitati proprii gheata alimentara, atat pe raza municipiului Bucuresti, cat si la operatorii economici din judetele Giurgiu si Constanta.

In urma acestei actiuni au fost oprite temporar de la comercializare 1800 kg de cuburi de gheata aflate in depozitele a doi producatori, precum si o cantitate de 5372 pungi cuburi de gheata de 1 sau 2 kg aflate la comercializare in marile magazine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel