EXCLUSIV  Gestul uitat al Regelui Mihai de la ultima apariție publică. Moment UNIC

Regele Mihai
Regele Mihai

În 19 noiembrie 2014 a fost ultima apariție publică a Regelui Mihai.  Curtea Palatului Elisabeta a fost plină, chiar dacă afară ploua. Nu era niciun protest. Oamenii au venit din iubire. Iubeau monarhia, iubeau Regele. Ploaia s-a oprit când mulțimea a intrat în curtea Palatului Elisabeta.  Bătrânii numărau minutele până la apariția Regelui Mihai. ”Mai sunt 7 minute”, spunea atunci o femeie. Un bătrân, cu o voce apăsată și îndurerată, povestea: ”Tatăl meu a dat, acum doi ani mâna cu Regele Mihai și a spus că 'acum pot să mor liniștit'. Bunicul meu a fost în garda Ferdinand I al României”.  Cei mai mulți tăceau. Era o tăcere apăsătoare. 

Iată ce am scris atunci, la ultima aparție publică a Regelui Mihai:

”Regele Mihai iese la balcon. Se sprijină într-o mână de balustradă, face cu mâna și parcă n-ar mai pleca. 'Nu mai poate Majestatea Sa', spune o bătrână, printre lacrimi în timp ce-i cântă 'La mulți ani, cu sănătate'. De bucurie, spune prof. dr. Monica Pop, care-l vede pe Regele Mihai încă în puteri. Dar mulțimea îl vede slăbit. În ecou se aude: 'Nu mai poate'. Lacrimile curg. 'La mulți ani cu sănătate' se cântă în acord cu fanfara regală. 

Regele Mihai se uită cu dragoste la un copil de trupă. Stă mândru în fața balconului. Este doar în clasa a patra. O femeie în cărucior cu rotile, împins de fiul său, se chinuie să spună două cuvinte: 'Trăiască Regele!'. Nu are voce, nu poate vorbi.

Regele Mihai pleacă. Ușile balconului nu se închid în urma sa. În timp ce actrița Carmen Tănase spune, lăcrimând, pentru DC NEWS, că 'Regele Mihai e singura speranță. La trei zile după alegeri, eu asta cred. Noul președinte trebuie să aibă onoare, demnitate și putere de sacrificiu pentru poporul său. Monarhia poate salva oricând România, oricând'.... se aude: 'Uite, uite, uite, a venit din nou, Regele!'. Regele Mihai se sprijinea de balcon cu o mână și se uita parcă la fiecare om. Două stoluri de porumbei trec pe deasupra sa. Un porumbel se așează pe acoperiș deasupra Regelui Mihai. "O minune", spune o bătrână. Regele se uită, parcă cu un nod în gât, spre copilul în uniformă ce stă drept în fața sa. Regele pleacă iar. Din nou, se întoarce, pentru a treia oară. Nu vrea să se despartă de mulțime. Porumbelul continuă să stea deasupra Regelui Mihai și zboară spre cer abia când Majestatea sa intră definitiv în Palat. S-au închis ușile balconului de la Palatul Elisabeta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel