Casa Regală, gest unic de Crăciun. Principesa Margareta, destăinuiri cutremurătoare

Principesa moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principele Nicolae își petrec Crăciunul la Săvârșin. 

Castelul regal de la Săvârșin a ajuns în patrimoniul Casei Regale în anii '40. Atunci a devenit rapid principala destinaţie pentru membrii Casei Regale. Când au părăsit România, a intrat în patrimoniul statului şi a fost restituit abia la începutul secolului 21. "Când au plecat cei de la stat, în 2001, nu mai era niciun bec. Restaurarea a început în 2005, dar e făcut doar trei sferturi. Nu e gata încă, să sperăm că în 2015 să facem tot", a spus Principesa Margareta.

"Nu au locuit mult aici, castelul a fost cumpărat în 1942 şi au plecat în 1947. Este un loc special şi se simte. Se spune că este un procent de ozon foarte ridicat, castelul este foarte armonios construit, parcul este minunat. Este un loc care îmi place pentru că spaţiile sunt foarte prietenoase", a mai spus Principesa moștenitoare. 

Despre întoarcerea în România, Principesa Margareta spune că nu s-a gândit prea mult când a putut să vină în țară, ci a venit imediat. "A fost ca și cum înainte eram un om fără umbră, era foarte ciudat sentimentul. Acum sunt o persoană adevărată, întreagă. Prima oară când am mers unde sunt înmormântați Regele Carol și Regina Elisabeta, am simțit că am o istorie adevărată", a spus Principesa Margareta. 

Peste 200 de familii din Săvârșin au primit ajutorul Casei Regale, pentru ei Crăciunul va fi altfel.  "E un amestec de bucurie și tristețe. Tradiția e foarte veche, au făcut mereu asta Regele și Regina. E prea mult sărăcie. Le dăm foarte puțin, îmi pare rău că nu pot să le dau un loc de muncă. Am sentiment și de bucurie, mai ales când am mers la copii să le dau niște daruri și e interesant de văzut cum se interacționează cu bătrâni. Toate proiectele noastre sunt intergeneraționale", a spus Principesa Margareta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel