Gest REVOLTĂTOR împotriva românilor după BREXIT. MAE intervine

MAE a solicitat autorităților britanice să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa românilor din Marea Britanie, după ce un magazin aparținând unor cetățeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie în Norwich.

"MAE condamnă orice formă de manifestare extremistă sau discriminatorie la adresa cetățenilor români. Un magazin aparținând unor cetățeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie în localitatea Norwich, Marea Britanie. Ministerul Afacerilor Externe are în atenție acest incident izolat, care ar putea fi considerat ca având caracter discriminatoriu. În acest sens, prin intermediul Ambasadei României la Londra, MAE a solicitat autorităților britanice să clarifice această situație și să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa cetățenilor români din Marea Britanie", informează MAE într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, statul român urmărește să prevină, prin cooperarea cu autoritățile britanice, o eventuală escaladare a acțiunilor de intimidare la adresa cetățenilor români și îndeamnă cetățenii români care au cunoștință de astfel de incidente să informeze atât autoritățile britanice competente, cât și Ambasada României la Londra.

MAE adresează, totodată, mulțumiri comunității de afaceri din Norwich, care s-a solidarizat și a fost alături de familia de români afectată de incident.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel