Gest impresionant al medicului Zamfir la o lună de la tragedia aviatică

agerpres_7522693
agerpres_7522693

Pe data de 20 ianuarie 2014, avionul pilotat de Adrian Iovan a aterizat forțat, în urma tragicului eveniment doi vieți fiind curmate. La o lună de la nenorocire, medicul Radu Zamfir care se afla atunci în aparatul de zbor a făcut un gest impresionant.

Doctorul s-a întors la datorie și a zburat la Cluj pentru a preleva organele unei persoane aflate în moarte cerebrală. Medicul și o echipă de la Institutul Fundeni au ajuns la Cluj vineri seară – cu un avion de linie.

"Prelevăm un ficat, intervenţia va dura circa o oră, după care ne întoarcem la Bucureşti cu următoarea cursă de linie. Nu ştiu nimic despre pacientul care va primi ficatul", a spus Zamfir, citat de Mediafax.

Spitalul în care se află pacientul în moarte cerebrală este aceeaşi în care Radu Zamfir a fost internat după tragicul accident din Munții Apuseni. Întrebat cum se simte să revină aici, Zamfir a spus că mediul îi este foarte cunoscut.

Familia pacientului aflat în moarte cerebrală în urma unui accident rutier a fost de acord cu prelevarea organelor acestuia. Pacientul va dona ficatul, rinichii, ţesuturi os-tendon şi corneea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel