Gest emoționant al lui Dan Helciug și Mihai Mărgineanu, susținut și de alți artiști

Mai mulți artiști români - Ellie White, Dan Helciug, Mihai Mărgineanu, Francesca Sârbu (X Factor), Blade Strings, White Mahala și Roxana Stroe - sunt protagoniștii unui eveniment emoționant. 

Cu toții vor urca pe scena de la Club Fabrica, din Capitală, pe 3 aprilie, la ora 20:00, pentru a susține un concert caritabil, organizat de Asociația Nevăzătorilor din România (ANR) în vederea strângerii de fonduri pentru această asociație, care are nevoie de un Centru Socio-Profesional şi de Reabilitare pentru Nevăzătorii din România.

ANR, organizaţie cuprinzând peste 80.000 de persoane cu handicap vizual grav, accentuat şi mediu de toate vârstele, înscrise în 31 de filiale judeţene şi interjudeţene, nu deţine în prezent un astfel de sediu.

Edificiul în care funcţionează astăzi ANR şi serviciile sale centrale aparţine Centrului Şcolar nr.1 Regina Elisabeta. Între cele două unităţi, operează un contract de comodat. Sus-numita şcoală este înscrisă într-un proiect de renovare a tuturor corpurilor sale de clădire, printr-o finanţare din partea Băncii Europene de Investiţii (BEI), beneficiar final fiind Primăria Generală a Capitalei. Operaţiunile de renovare au început, iar în curând ele vor aborda şi corpul în care se află serviciile şi personalul Asociaţiei Nevăzătorilor. Pe durata lucrărilor ce vor avea ca obiect acest corp de clădire, personalul ANR şi serviciile sale au fost obligate să se mute.

Deocamdată, câtă vreme finalizarea noii construcţii este departe, nu se ştie unde va putea avea loc această deplasare. Revenirea în acelaşi edificiu este imposibilă, întrucât el va căpăta o altă destinaţie: bază de tratament prin proceduri de hidroterapie şi alte metode utile pregătirii cursanţilor, din cadrul Centrului Şcolar „Regina Elisabeta" pe durata a trei ani, la cursul post-liceal de balneofizioterapie.

Rezultă de aici că se impune de la sine construirea unui edificiu propriu care să găzduiască serviciile de importanţă naţională derulate la Bucureşti ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România şi care să aibă şi funcţiuni noi, strict necesare, instituite în premieră în ţara noastră.

Prețul unui bilet este de 25 lei, iar banii strânși merg către construirea Centrului Social și de Reabilitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel