Gest controversat, critici și cuvinte dure după atentatul din Paris. Sondaj exclusiv

Facebook a făcut o aplicație prin care peste poza de profil a contului personal puteți să puneți steagul Franței. Mai mulți internauți și-au actualizat fotografia de profil prin aplicația Facebook. Gestul a stârnit critici.

În vreme ce unii sunt de părere că este un gest firesc, de empatie și prin care dovedesc că sunt aproape, cu sufletul și gândul, de victimele atentatului terorist din Paris, alții consideră că gestul este unul superficial, având în vedere că sunt și alte țări lovite de atacuri, în urma cărora au murit sute de oameni, fără ca ei, cei care-și pun azi steagul Franței la profil, să arate compasiune. 

"Sunteți de-a dreptul patetici cei care nu înțelegeți de ce francezii, în cazul ‪#‎Colectiv‬, nu și-au pus steagul României la profil așa cum am făcut noi (asta în cazul în care ar fi știu care este). Voiați ca toată Europa să fie solidară cu prostia umană și corupția? Că la noi despre asta a fost vorba. În schimb, ce s-a întâmplat în Franța este un semnal de alarmă pentru toată Europa. Solidaritatea nu-i neapărat către poporul francez, ci către o ‪#‎EUROPĂ‬ nimicita de ‪#‎Statul‬ Islamic. ISIS amenință și alte capitale europene, printre care Roma și Londra", a scris o internaută pe pagina sa de Facebook

"Câți francezi și-au pus tricolorul românesc la moartea nevinovaților din clubul Colectiv?"

Un alt internaut, cunoscut prin prisma funcției deținute în Guvernul Victor Ponta, dar și datorită faptului că a fondat firma de sondare SOCIOPOL, Mirel Palada, a scris pe pagina sa de Facebook:  "Vad că sunt mulți de tot peste care dintr-o dată a dat compasiunea pentru francezi. Își pun steagul francez la profil. Pe mine să mă scuzați daca sunt mai rece la suflet și mai precaut. Au fost atentate și în alte țări ale lumii. În Beirut, zilele trecute. Câti v-ați pus steagul libanez? În Indonezia, la fel. În Turcia, țara de lângă noi, au murit zeci de oameni în piața Tacsim. Câți v-ați simțit turci zilele alea? Cam nimeni. Că nu v-a spus nimeni să vă simțiți. Și ăia tot oameni erau. Tot niște oameni au murit. Dar nu v-a tras nimeni de sforicică atunci.

Câți francezi și-au pus tricolorul românesc la moartea nevinovaților din clubul Colectiv? Doar ăia de la ambasada franceza, probabil, în timpul în care modificau știrile de pe site, să nu mai reiasă că de fapt cam avem un cetățean francez prim-ministru. Drept pentru care, zilele astea, cu cât sunt mai multe asemenea întâmplări din care rezultă ca toți oamenii sunt egali, dar unii sunt mai egali decât alții, și că dreptatea de regulă nu e pentru căței, cu atât mă simt mai român. Permiteți-mi deci să arborez singurul steag în care cred. Singurul steag pe care merită să ni-l punem la profil: tricolorul românesc. Ceea ce vă doresc și vouă, dragii mei pufoși peste noapte francofili care vă duceți repede, mult prea repede după fiecare fenta ce vi se propune". 

Atacurile simultane teroriste din Franța, bilanț provizoriu și ultimele informații

În urma atacurilor simultane din Paris, care au terorizat capitala Franței, vineri seară, 129 de oameni au murit, 352 sunt internate, dintre care 92 sunt în stare gravă. Atacul a fost revendicat de ISIS. Au acționat trei celule teroriste. Un singur terorist era în atenția serviciilor secrete, un francez radical, care nu fusese încarcerat niciodată. Armele folosite de către cele trei celule teroriste sunt identice. O celulă, formată din trei indivizi, a fost prinsă în Belgia, acolo unde cei trei locuiau. Erau cetățeni francezi care nu erau în atenția serviciilor secrete din Franța. 

DCNEWS vă invită să votați în sondaj care este părerea dumneavoastră cu privire la aspectele mai sus menționate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel