Germanii, împotriva avantajelor pentru cei vaccinați. Tratamentul diferențiat nu este dorit

Pixabay
Pixabay

În Germania, majoritatea repondenților unui sondaj au declarat că nu sunt de acord cu tratamentul diferențiat pentru cei vaccinați. 

O majoritate a germanilor consideră că ridicarea restricţiilor legate de pandemie pentru cei consideraţi a fi complet imunizaţi ar fi greşită, relevă un sondaj realizat de YouGov, citat sâmbătă de dpa și Agerpres. 

Potrivit sondajului, 32% dintre germani consideră că niciun grup nu trebuie să beneficieze de avantaje înainte ca toată lumea să aibă posibilitatea de a se vaccina, iar alţi 21% susţin ca persoanele complet vaccinate şi cele care au fost deja infectate şi s-au recuperat să nu fie tratate în mod diferit faţă de cele nevaccinate.

Germanii vor restricțiile ridicate


Comparativ, doar 39% dintre cei chestionaţi sunt de părere că restricţiile trebuie ridicate, în timp ce 8% nu s-au pronunţat.  Sondajul a fost realizat online de luni până miercuri pe un eşantion de 2.049 de persoane adulte.

Germania a ridicat restricţiile privind contactul fizic şi circulaţia nocturnă pentru cei complet vaccinaţi şi de asemenea călătoriile sunt facilitate în cazul acestora, regulile de carantină fiind diferite la revenirea în ţară, menţionează dpa.

Potrivit Institutului de boli infecţioase Robert Koch, în Germania au fost vaccinate complet până acum împotriva COVID-19 8,8 milioane de persoane, adică 10,6% din populaţie, iar circa 29,9 milioane (35,9%) au primit prima doză.

Restricții de călătorie 

Germania a relaxat miercuri regulile de carantină pentru călătorii veniţi din anumite ţări considerate cu risc de coronavirus, o veste salutată de profesioniştii din turism în perspectiva vacanţelor estivale, transmite AFP.

Decizia adoptată de guvernul cancelarului Angela Merkel va face posibil ca nemții să-şi petreacă vacanţele în destinaţii apreciate precum Spania, Italia sau Grecia, fără a mai fi obligaţi să intre în izolare la revenirea în ţară, cu condiţia să prezinte un test PCR negativ recent, să fie vaccinaţi cu schema completă sau să fie consideraţi vindecaţi de infecţia cu coronavirus.

Măsura priveşte ţările considerate cu risc de autorităţile sanitare, adică acolo unde incidenţa depăşeşte 50 de cazuri noi de infectare la 100.000 de locuitori pe o perioadă de 7 zile. Până acum, călătorii reveniţi din aceste zone erau obligaţi să rămână izolaţi la domiciliu timp de 10 zile, o perioadă ce putea fi redusă la 5 zile cu condiţia prezentării unui test PCR negativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel