Germania vrea să introducă taxe pe tranzacțiile financiare

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, este pregătit să adopte o taxă pe tranzacţiile financiare la nivel naţional, dacă alte ţări nu sunt dispuse să o introducă, a anunţat publicaţia Der Spiegel, transmite Reuters.

Germania şi alte state membre ale UE încearcă să ajungă la un acord privind o taxă pe tranzacţiile financiare, iar săptămâna trecută Scholz a declarat că se aşteaptă la progrese în introducerea unui astfel de impozit în cel puţin nouă ţări din UE până în trimestrul trei din 2019.

Dacă nu se va realiza acest obiectiv, susţine Spiegel, atunci Scholz este pregătit să introducă totuşi taxa în Germania deoarece vrea să finanţeze o pensie de bază pentru angajaţii cu venituri scăzute, o reglementare pe care vor să o adopte reprezentanţii din guvern ai social-democraţilor (SPD), partid din care face parte şi ministrul de Finanţe.

"Dacă nu se va ajunge la un acord privind introducerea taxei pe tranzacţiile financiare la nivel internaţional, atunci Germania trebuie să meargă mai departe", a declarat o sursă oficială pentru Der Spiegel.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Finanţe a declarat, referindu-se la taxa pe tranzacţiile financiare: "Activităţile legate de această reglementare continuă la nivel european. Aşteptăm să vedem ce se va decide".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel