Germania se redeschide treptat, dar restricțiile nu au fost ridicate încă

Primele magazine din Germania își vor deschide astăzi porțile, fiind astfel primul pas către revenirea la normal.

Primele magazine din Germania își vor deschide astăzi porțile, fiind astfel primul pas către revenirea la normal, conform The Guardian. Cu toate acestea, fiecare din cele 16 landuri germane se vor redeschide la viteze diferite.

Cancelarul Angela Merkel, care a fost lăudată pentru modul în care se ocupă de crize, speră că va reuși să repornească economia Germaniei. Cea mai puternică economie europeană a intrat în recesiune săptămâna trecută.

Situația a fost printre cele mai rele

Germania a fost una dintre cele mai afectate țări de Covid-19, cu 140.000 de cazuri confirmate și 4,294 de morți până duminică.

Institutul de sănătate publică Robert Koch a anunțat că rata infecțiilor (câte persoane contaminează fiecare bolnav) a scăzut pentru prima dată sub 1, iar ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că virusul este „sub control".

Distanțarea socială nu dispare nicăieri

Regulile de distanțare socială rămân, iar germanii vor trebui să stea la 1,5 m distanță unul față de celălalt în spațiile publice, iar adunările de mai mult de două persoane sunt încă interzise.

Localurile culturale, barurile, centrele de relaxare și saloanele de înfrumusețare vor rămâne închise pentru moment, iar evenimentele publice de amploare, precum concertele și meciurile de fotbal, au fost interzise până pe 31 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel