Germania se BLINDEAZĂ cu 38 de noi avioane de luptă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Germania va achiziționa 38 de noi avioane de luptă Eurofighter de la Airbus.

Deputații din Bundestag, camera inferioară a Parlamentului german, și-a dat joi acordul pentru această achiziție, a cărei livrare este prevăzută să aibă loc între 2025 și 2030, acordându-i o alocare de aproape 5,5 miliarde de euro.

Aceste 38 de aparate se numără printre cele prevăzute într-un plan mai amplu” prezentat în aprilie de guvern, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german, conform Agerpres.

Un plan global pentru reîntărirea flotei

La momentul respectiv, ministrul german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer a anunțat un plan global pentru forțele aeriene germane vizând achiziționarea a 93 de avioane europene Eurofighter și a 45 de avioane F-18 americane pentru reînnoirea flotei sale de Tornado.

Această dorință a lui Kramp-Karrenbauer nu se va putea însă realiza integral înainte de „legislatura următoare”, respectiv cel mai devreme la finalul lui 2021, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului său.

Această primă comandă confirmată de 38 de avioane Eurofighter, cunoscută și sub numele de proiectul Quadriga, vizează livrarea a 30 de aparate monoloc și a opt cu două locuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel