Germania: Rusia a ajutat la rezolvarea crizei ucrainene

steinmeier
steinmeier

Unul dintre cei trei miniștri de Externe care au participat la negocierile privind rezolvarea crizei din Ucraina, neamțul Frank-Walter Steinmeier, a vorbit într-un interviu pentru Der Spiegel despre eforturile diplomatice care au dus la stoparea violențelor de la Kiev. Steinmeier, care a mai avut un mandat de șef al diplomației germane între 2005 și 2009, spune că Rusia nu a încercat să împiedice planurile Bruxelles-ului, ci a ajutat la găsirea unei soluții pentru rezolvarea crizei ucrainene.

"Rusia ne-a sprijinit planul. Președintele Putin a trimis miercuri un emisar la Kiev - acesta a participat la negocieri de-a lungul nopții, iar aportul său a fost foarte constructiv. Delegatul rus ne-a ajutat să contruim punți în timp ce formulam textul. A fost și în interesul Rusiei să fie oprită baia de sânge", a spus Steinmeier.

"În urmă cu o săptămână, am purtat o lungă conversație cu Putin despre dituația de la Kiev. Mi-a dat dreptate că cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla în Ucraina ar fi ca disputa dintre Est și Vest pentru țară să continue în următorii zece ani. Dna. Merkel a fost de acord. Anarhie și război civil la un pas - asta nu este sigur în interesul Rusiei. Și ca 'stat eșuat', Ucraina ar fi tras spre Est, devenind o povară pentru Rusia", a mai declarat Steinmeier.

Șeful diplomației germane a spus că negocierile purtate alături omologii din Polonia și Franța, Radek Sikorski și Laurent Fabius, cu partea ucraineană, au durat aproximativ 20 de ore. La aceste discuții a luat parte și un diplomat al Rusiei, trimis de președintele Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel