Germania, reacție după ce Erdogan instituie starea de urgență în Turcia pentru trei luni

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat miercuri instaurarea stării de urgență pentru trei luni în Turcia, în urma tentativei de lovitură de stat eșuate săptămâna trecută, informează AFP, DPA și Reuters. La scurt timp după anunțul președintelui turc Erdogan, ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier a cerut Turciei să limiteze starea de urgență impusă în urma unei lovituri de stat eșuate numai la o perioadă necesară de timp și să pună capăt rapid măsurii, informează Reuters.

Steinmeier a emis un comunicat miercuri seară, ca răspuns la declararea stării de urgență, cerând guvernului turc să mențină atât statul de drept cât și o proporționalitate în răspunsul său la tentativa de lovitură de stat.

Citește și: Erdogan, schimbare de strategie. O mare cancelarie confirmă

"Declararea stării de urgență face să devină clar încă o dată că tentativa de puci are un efect profund asupra politicii și societății turce", a afirmat Steinmeier.

El a mai spus că Germania continuă să ceară Turciei să exercite reținere în răspunsul ei la lovitura de stat dejucată.

"Numai implicarea dovedită în acte ilegale și nu înclinațiile politice suspectate ar trebui să declanșeze acțiuni guvernamentale", a insistat Steinmeier.

"Este de asemenea foarte important ca declararea stării de urgență să fie limitată numai la durata necesară și apoi să fie ridicată în cel mai scurt timp posibil", a adăugat el.

Potrivit lui Steinmeier, o astfel de abordare este chiar în interesul Turciei, în timp ce orice altceva ar rupe țara în bucăți și ar slăbi Turcia, atât pe plan intern, cât și extern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel