Germania, prieten sau inamic? Sondaj în Rusia

Unul din patru ruşi nu consideră Germania un stat prieten, conform unui sondaj recent.

Mai mult de un sfert dintre ruşi nu consideră Germania un stat prieten, cel mai mare procent dintr-un număr de patru sondaje realizate din 2001, relatează dpa. Potrivit unui sondaj publicat vineri de mass-media rusă, 29% dintre respondenţii care au participat la acest sondaj realizat luna trecută la nivel naţional au declarat că Germania nu se află în relaţii amiabile cu Rusia, în creştere de la 13% în 2005.

Sondaje pe această temă au fost realizate în 2001, 2005, 2011 şi 2018, a informat Public Opinion Foundation pe pagina sa internet. Asocierea cea mai comună cu Germania - exprimată de 19% dintre ruşi - se referă la cel de-al Doilea Război Mondial, incluzând nazismul şi invazia Uniunii Sovietice, se arată în ultimul sondaj de opinie.

Germania, stat prieten?

Milioane de cetăţeni sovietici au fost ucişi în timpul invaziei naziste. Victoria aliaţilor asupra Germaniei naziste în urmă cu peste 70 de ani rămâne un motiv important de mândrie naţională pentru Rusia, care sărbătoreşte Ziua Victoriei prin numeroase festivităţi în toată ţara.

Mai mult de jumătate dintre ruşii chestionaţi - 57% - au afirmat că nu au întâlnit niciodată un german, potrivit sondajului. Circa 44% consideră Germania un stat prieten, în scădere de la 70% în 2005.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel