Germania: Plasarea în stare de alertă a forţelor nucleare ruse de către Putin arată, de fapt, că ofensiva sa în Ucraina nu decurge atât de bine pe cât spera

Germania: Plasarea în stare de alertă a forţelor nucleare ruse de către Putin arată, de fapt, că ofensiva sa în Ucraina nu decurge atât de bine pe cât spera / Foto ilustrativ Pexels
Germania: Plasarea în stare de alertă a forţelor nucleare ruse de către Putin arată, de fapt, că ofensiva sa în Ucraina nu decurge atât de bine pe cât spera / Foto ilustrativ Pexels

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a apreciat că Plasarea în stare de alertă a forţelor nucleare ruse de către preşedintele rus Vladimir Putin mărturiseşte de fapt că ofensiva sa în Ucraina nu decurge atât de bine pe cât sperase, conform AFP.

Cu acest anunţ, şeful statului rus „merge mai departe şi avem impresia că aceasta are de a face de asemenea cu faptul că, în megalomania sa, invadarea rapidă a Ucrainei a fost oprită prin acţiunile curajoase şi hotărâte ale Ucrainei”, a declarat Christine Lambrecht într-o intervenţie la postul public al televiziunii germane ZDF.

Preşedintele rus a declarat duminică că a ordonat „plasarea forţelor de descurajare ale armatei ruse în regim special de alertă de luptă”, declanşând cele mai vehemente proteste din partea Occidentului.

„Am face mai bine să-l luăm mult mai în serios pe Putin şi declaraţiile sale şi să nu le subestimăm”, a afirmat ministrul german al apărării, lansând un apel la o „vigilenţă sporită”, scrie Agerpres.

Citește și UE, decizii istorice: Înarmează Ucraina; Sancțiuni dure contra Belarus; Rusia complet izolată aerian; Lovitură pentru oligarhii ruși - video

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a anunțat noi hotărâri istorice ale UE contra Rusiei.

Uniunea Europeană va finanţa achiziţionarea şi livrarea de arme şi alte echipamente către Ucraina, care se confruntă la ora actuală cu o invazie din partea Rusiei, a anunţat duminică preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, precizând că aceasta este o premieră pentru UE, transmite AFP.

'În primul rând, închidem spațiul aerian al UE pentru aeronavele deținute de Rusia, înmatriculate în Rusia sau controlate de Rusia. Acestea nu vor putea ateriza, decola sau survola teritoriul UE, inclusiv avioanele private ale oligarhilor.

În al doilea rând, vom interzice propaganda media a Kremlinului în UE. Rusia Today și Sputnik, deținute de stat, și filialele lor, nu vor mai putea să-și răspândească minciunile pentru a justifica războiul lui Putin. Dezvoltăm instrumente pentru a interzice dezinformarea dăunătoare în Europa', a declarat președinta CE, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a mai spus că Vladimir Putin este ”agresorul” Ucrainei. Bruxelles va propune Celor 27 de state membre să utilizeze o linie de finanţare de urgenţă a UE "pentru a furniza forţelor ucrainene arme letale, precum şi carburant, echipamente de protecţie şi articole medicale", punând astfel capăt "tabuului potrivit căruia Uniunea Europeană nu furnizează arme beligeranţilor", a precizat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel