Germania: Planurile de austeritate trebuie să se mențină în statele europene

Jens-Weidmann-800
Jens-Weidmann-800

Uniunea Europeană trebuie să continue regimul de implementare a reformelor și a programelor economice pe termen lung, pentru a crea locuri de muncă sustenabile, a declarat președintele Băncii Centrale a Germaniei Jens Weidmann, informează Reuters, citat de Agerpres.

Autor: Pancu Raluca

Potrivit interviului acordat publicaţiei germane 'Westdeutsche Allgemeine Zeitung', Jens Weidmann acuză Franţa că nu a înregistrat progrese semnificative în reducerea deficitului bugetar, deși deține rolul de a doua mare putere economică a zonei euro. Acesta trage un semnal de alarmă la adresa credibilității pe care Franța trebuie să o imprime în spatial UE, în privința eforturilor de remediere bugetară.

 În ceea ce privește rata somajului în rândul tinerilor, președintele Băncii Centrale a Germaniei a declarat că procentajele au crescut simțitor și că măsurile economice pe termen scurt , precum și datoriile din ce în ce mai ridicate nu vor remedia situația locurilor de muncă.

 ”Tinerii au nevoie de perspective pe termen lung.'Şi doar companiile competitive şi o structură economică viabilă poate oferi asta. O pauză în adoptarea reformelor nu va fi de ajutor”, a explicat şeful Bundesbank.

 Dintre țările cele mai afectate de criza somajului, se numără Grecia, Spania și Italia.

 Potrivit celor declarate de șeful Băncii Germane, Comisia Europeană a acordat Franţei un termen-limită de doi ani, până în 2015, pentru a-şi redresa situația economică și pentru a aduce deficitul bugetar sub pragul de 3% din PIB.

 Acesta a mai adăugat că statele europene nu trebuie să mai permită acumularea de noi datorii.

 ”În opinia mea, trebuie respectate două principii, şi anume 'continuarea reducerii deficitelor, eventual în ritmuri diferite de la ţară la ţară, şi reducerea acestora în aşa fel încât să readucă creşterea economică”, a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel