Germania paralizează Europa

[] []

04 mai 2012 / 12:32
Salveaza PDF Comentarii
greva germania
greva germania

Lucrătorii din sectorul bancar şi cei din sectorul industrial au intrat în grevă şi cer creşterea salariilor. Măsura este una care ar putea paraliza întregul continent pentru că sectorul industrial şi băncile germane au ramificaţii în toată Europa.

Sindicatul Ver.di negociază o mărire a salariilor pentru cei 220.000 de angajaţi ai băncilor publice şi private din Germania, nu a reuşit să ajungă la un acord cu angajatorii în noaptea de joi spre vineri, a indicat acesta într-un comunicat. Ver.di a respins o ofertă care propunea o mărire a salariilor în trei etape (2%, apoi 1,1% în două rânduri) în următorii doi ani, motivând că acest lucru ar însemna o creştere de doar 1,3% pe an, inferioară celei a preţurilor.

Mişcarea de protest din sectorul bancar se adaugă celei din sectorul industrial, la care au participat de la începutul săptămânii 160.000 de salariaţi, potrivit sindicatului IG Metall. Uniunea revendică o creştere a salariilor de 6,5% în imensul sector metalurgic german, ce angajează peste 3,5 milioane de persoane.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23