Germania. Mii de persoane au protestat împotriva construirii de noi autostrăzi

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Mii de militanţi pentru climă şi biciclişti au protestat sâmbătă în întreaga Germanie împotriva construirii de noi autostrăzi, relatează dpa.

La Berlin, câteva sute de persoane au luat parte la ziua naţională de protest, luând cu asalt două şantiere.

În oraşul vestic Dortmund, cel puţin 1000 de militanţi au luat parte la un protest pe biciclete pe porţiuni din mai multe autostrăzi federale, a anunţat poliţia. La Kassel, circa 100 de persoane au pedalat timp de 15 minute pe un segment de autostradă între două ieşiri.

Alte câteva sute de oameni au manifestat în Saxonia inferioară şi în landul Bremen, precum şi la graniţa de land dintre Brandenburg şi Saxonia Anhalt, menţionează dpa.

În Germania se protestează împotriva autostrăzilor, iar România se chinuie să le facă pe primele care să taie munții

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri, la Baia Mare, că există surse de finanţare pentru mari proiecte de investiţii în România şi că promisiunile pe care le-a făcut vor fi onorate.

"Vreau să-i asigur pe români că vom avea surse de finanţare şi că ceea ce am promis că facem până în 2024 - şi eu am spus că ne pregătim pentru o guvernare de cel puţin opt ani de zile, până în 2028 - vom face. Vom trece Carpaţii cu autostradă, Sibiu-Piteşti se va face, vom face spitale prin PNRR, dar sunt şi alte spitale. Până în 2024 vom avea câteva spitale", a spus Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută alături de primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, şi europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL.

Autostrada A7 Ploieşti - Paşcani - Siret a fost inclusă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ca proiect major, alături de un sector din autostrada A8 Tg. Mureş - Iaşi - Ungheni şi unul din autostrada A3 Bucureşti - Borş, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri.

"În PNRR am inclus ca proiecte majore autostrada A7. O să citez dimensiunile din memorie: sunt 320 de km pe A7. E vorba de capetele autostrăzii A8, sectorul Târgu Mureş - Târgu Neamţ, cred că sunt 30 cu 20, în jur de 50 de km, unul lângă Târgu Mureş şi unul lângă Târgu Neamţ. E vorba de autostrada A3, între Cluj şi Zalău, ca să nu dau nişte nume de localităţi care nu spun aşa de mult. Şi acolo cred că sunt 70 de km. Dar v-am zis: mă faceţi să fac un exerciţiu de memorie. Şi mai e vorba de Lugoj - Deva, acolo unde se fac acele tuneluri pentru urşi. Nu sunt pentru urşi, sunt pentru maşini, doar mamiferele pot migra pe deasupra, nefiind afectat terenul. Singura secţiune lipsă între Sibiu şi Nădlac, acolo sunt 9 km, dar este o lucrare amplă, scumpă. Sunt două tuneluri în lungime combinată de aproximativ doi kilometri. Deci, acestea sunt proiectele majore pe care le-am solicitat pentru finanţare din PNRR", a spus Drulă, întrebat câţi km de autostradă se vor realiza prin PNRR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel