Germania: Martin Schulz o acuză pe Angela Merkel

Angela Merkel este "deconectată de la realitate", a afirmat, duminică, Martin Schulz, social-democratul care dorește să o înlocuiască în funcția de cancelar al Germaniei, scrie AFP.

Principalul adversar al cancelarului conservator a acuzat-o în cursul unui interviu la televiziunea națională ARD că a încercat să impună reguli singurei dezbateri televizate, programată duminica viitoare, și că abuzează de funcția sa pentru a efectua deplasări de campanie "la prețuri ce sfidează orice concurență".

"În legătură cu mai multe subiecte, oamenii au sentimentul că (Angela) Merkel este deconectată de la realitate", a declarat liderul SPD.

Potrivit ultimului sondaj lunar Deutschlandtrend pentru ARD, Uniunile Creștine CDU-CSU ale Angelei Merkel sunt creditate cu 38% din intențiile de vot, față de 22% pentru SPD.

Martin Schulz este convins că încă poate câștiga parlamentarele, insistând asupra unui studiu realizat săptămâna trecută pentru revista Der Spiegel care arată că 46% din electorat este indecis.

"Vreau să ajuns la acești indeciși. Și dacă ajung, voi putea câștiga legislativele" de la 24 septembrie, a spus el.

Schulz a criticat-o pe cancelarul Angela Merkel care, potrivit publicației Der Spiegel de la sfârșitul acestei săptămâni, ar utiliza elicoptere ale armatei și poliției pentru a se deplasa în timpul campaniei sale electorale.

"Ea utilizează mijloace ale statului pentru a merge la mitinguri de campanie la cele mai mici prețuri", a acuzat el.

Invitată să comenteze aceste critici în propriul interviu acordat postului național ZDF, Angela Merkel s-a mărginit să răspundă că "încearcă să fie mereu la înălțimea funcției sale".

"Asta înseamnă să fiu în slujba poporului german", a spus ea. "Mă bucur că dezbaterea are loc săptămâna viitoare", a continuat cancelarul federal.

Martin Schulz a mai repetat că o nouă "mare coaliție" conservatori-SPD cum este cea aflată de patru ani la conducerea Germaniei nu îl interesează.

"Dacă (Angela Merkel) vrea să participe sub conducerea mea cu CDU ca partener minoritar, putem vedea asta", a declarat el. "Dar nu cred că și ei (conservatorii) mai doresc să continue marea coaliție", a ținut să adauge social-democratul Martin Schulz, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel