Germania, în stradă. Proteste împotriva grupării STATUL ISLAMIC.

Mii de kurzi din Germania au protestat față gruparea Statului Islamic, pe străzile din Dusseldorf, în contextul în care jihadiștii au provocat un exod masiv în Turcia.

Sâmbătă, peste 20.000 de kurzi au manifestat pașnic pe străzile din Germania, motivul fiind controlul pe care membrii grupării teroriste îl exercită  în prezent asupra unei treimo din orașul sirian Kobane, cu populație kurdă.

Diferite organizații kurde au lansat un apel la organizarea unei manifestații în orașul renan pentru a denunța atacurile grupării SI împotriva orașelor kurde din Siria, printre care și Kobane.

Citește și: Un alt jurnalist executat de teroriști din STATUL ISLAMIC  

Marți și miercuri, la Hamburg s-au produs incidente soldate cu mai mulți răniți, între militanții islamiști și kurzii care manifestau. Violențele au resuscitat temerile privind un import al conflictului sirian și irakian în Germania, unde comunitatea kurdă de peste un milion de persoane este considerată cea mai mare din Europa.

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, și-a exprimat îngrijorarea pentru incidentele între kurzi și militanții islamiști și a afirmat că înțelege furia oamenilor și nevoia lor de a manifesta, motiv pentru care evenimentele sunt monitorizate cu mare atenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel