Germania, Franţa şi Marea Britanie consideră că acordul ruso-turc nu oferă baza soluţionării conflictului sirian

Germania, Franţa şi Marea Britanie sunt împreună de acord că acordul dintre Turcia şi Rusia nu creează bazele unei soluţii pe termen lung în nord-estul Siriei, a declarat joi ministrul german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer, potrivit agenţiei DPA, scrie Agerpres.

Împărtăşim toţi o mare preocupare faţă de evoluţiile din această regiune, a spus Annegret Kramp-Karrenbauer după o întâlnire cu omologii ei din NATO desfăşurată la Bruxelles.

Ministrul german a adăugat că în special colegii britanic şi francez sunt de acord cu ideea că acordul convenit marţi la Soci între presedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan nu oferă o bază pe termen lung pentru o soluţie politică în conflictul sirian.

Sunt în schimb în desfăşurare eforturi pentru a găsi o soluţie care să implice comunitatea internaţională, a continuat Annegret Kramp-Karrenbauer, recunoscând însă că acest proces va avea nevoie de mult timp. Ea a propus anterior crearea unei zone de protecţie internaţională în nordul Siriei sub egida ONU.

Reprezentanta guvernului german a mai menţionat că la această reuniune ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, i-a asigurat pe omologii săi din NATO că Turcia nu doreşte o relocare sau o excludere a populaţiei din zonele vizate de recenta ofensivă a armatei turce în Siria şi a arătat o mare disponibilitate pentru implicarea comunităţii internaţionale.

Rusia, principalul aliat al regimului sirian, a ajuns săptămâna aceasta la un acord cu Turcia care prevede că cele două ţări vor controla în comun părţi din nordul Siriei vizate de ofensiva turcă, fiind astfel oprită această ofensivă, dar în acelaşi timp militanţii kurzi se văd în acest fel forţaţi să părăsească respectivele zone.

SUA şi-au retras brusc forţele din nordul Siriei la începutul acestei luni, cu câteva zile înainte ca Turcia să înceapă acţiunea militară împotriva miliţiilor kurde din Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în regiunea protejată anterior de trupe americane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel