Germania forțează proprietarii de terenuri să monteze instalații de energie regenerabilă

Foto: Amol Mande/ Pexels
Foto: Amol Mande/ Pexels

Proprietarii germani de terenuri nu vor mai putea respinge accesul pentru conectarea infrastructurii de energie regenerabilă pe proprietățile lor.

Această măsură, care a fost contestată de fermieri, face parte dintr-un set nou de reglementări stabilite de liderii federali și regionali marți. Scopul este să accelereze extinderea și conectarea energiei curate, care a stagnat din cauza aprobărilor prelungite și a opoziției la nivel local, scrie Bloomberg.

În prezent, operatorii de rețea trebuie adesea să recurgă la instanțe pentru a obține acces la terenuri dacă doresc să planifice sau să construiască linii de conectare pentru energie electrică sau încălzire urbană, conform documentelor guvernamentale care însoțesc noile reglementări. Asociația fermierilor germani a atras atenția că obligarea proprietarilor de terenuri să accepte astfel de instalații ar putea ridica probleme de constituționalitate.

Cea mai mare economie a Europei caută să renunțe la combustibilii fosili, în special după ce a abandonat energia nucleară la începutul acestui an, și are nevoie de o extindere semnificativă a rețelei sale pentru a asigura că energia solară și cea eoliană ajung în regiunile care au nevoie de ele. Guvernul își propune ca până în 2030, 80% din energia electrică germană să provină din surse regenerabile, față de 48% în anul precedent.

În ceea ce privește proprietarii afectați de noile reglementări - care încă trebuie să fie transpuse în lege - aceștia ar trebui să primească compensații, dar este important să se evite întârzierile generate de negocierile prelungite privind sumele de despăgubire, conform documentului.

Ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat că scopul este să elimine birocrația inutilă din Germania și a promis să reducă și alte obligații legale și de planificare care pun o povară asupra întreprinderilor mici și mijlocii.

Acordul prevede, de asemenea, posibilitatea unor limite mai mari pentru zgomot și miros în zonele industriale și centralele electrice din apropierea noilor zone rezidențiale. De asemenea, acordul promite evaluări mai rapide ale impactului asupra mediului, proceduri judiciare mai scurte și aprobări mai ușoare pentru transportul de mărfuri grele.

Federația germană pentru energie regenerabilă a salutat acordul ca un "semnal important pentru industrie" și a solicitat o implementare rapidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel