Grupul de la Vișegrad, lovitură pentru Merkel: Nu există niciun acord!

Angela Merkel
Angela Merkel

Polonia neagă semnarea lui acord cu Germania privind repatrierea de solicitanţi de azil. 

Afirmația vine după ce a apărut un document al guvernului german conform căruia Polonia este una dintr-un număr de 14 ţări care au transmis că sunt dispuse să facă acest lucru, relatează Reuters.

Printre ţările care ar fi acceptat întoarcerea rapidă a solicitanţilor de azil care au fost mai întâi înregistraţi pe teritoriul lor dar ulterior au încercat să intre în Germania, s-ar fi numărat de asemenea şi Cehia şi Ungaria, însă guvernele celor două state au negat la rândul lor sâmbătă semnarea unui astfel de acord.

"Nu există niciun nou acord privind primirea de solicitanţi de azil din ţări din UE, putem confirma acest lucru, la fel ca Cehia şi Ungaria", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe polonez, Artur Lompart.

Potrivit unei scrisori adresate liderilor partidelor din cadrul coaliţiei sale de guvernământ, cancelarul german Angela Merkel a anunţat sâmbătă că a încheiat acorduri cu 14 ţări pentru întoarcerea rapidă a migranţilor care încearcă să intre în Germania.

Angela Merkel primise termen limită până la 1 iulie din partea ministrului său de interne pentru a stopa fluxul de migranţi în Germania, în caz contrar riscând o posibilă cădere a guvernului său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel