Germania cere clarificări privind soarta opozantei răpite în Belarus. "NU vom închide ochii"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Berlinul cere să fie informat unde se află lidera opoziției din Belarus răpită în timpul unui protest.

Germania solicită autorităților din Belarus detalii despre locul în care se află opozanta Maria Kolesnikova, transmite Agerpres, citând AFP. Declarațiile au fost făcute de ministrul german al afacerilor externe Heiko Maas care s-a arătat îngrijorat de faptul că liderul opoziției a fost răpită în plină stradă și nu se mai știe nimic de ea.

"Suntem foarte preocupaţi de situaţia dnei Kolesnikova. Cerem să ştim unde se află şi eliberarea tuturor deţinuţilor politici în Belarus", a declarat Heiko Maas.

Oficilii din Germania cataloghează aceste întâmplări drept inacceptabile.

"Arestările repetate şi represiunea, în primul rând împotriva unor membri ai 'consiliului de coordonare' (al opoziţiei belaruse - n.r.), sunt inacceptabile", a adăugat ministrul din guvernul Angelei Merkel.

Maria Kolesnikova, singura figură importantă a opoziţiei care a ales să nu plece în străinătate, ar fi fost răpită şi urcată într-un mașină luni dimineaţă de persoane necunoscute, a anunţat "consiliul de coordonare" al opoziţiei. Ea nu a răspuns la telefon de atunci, la fel ca şi alți doi membri ai echipei sale.

"Când vedem imagini cu manifestanţii paşnici din Minsk nu putem închide ochii în faţa faptului că oamenii vor o schimbare de politică şi de tip de conducători", a adăugat Heiko Maas.

El a subliniat că guvernul german lucrează "neobosit" la o serie de sancţiuni europene împotriva regimului lui Aleksandr Lukaşenko. Întrebat de AFP, Ministerul de Interne din Belarus a indicat că nu deţine informaţii privind această arestare.

VEZI ȘI: CAZ DRAMATIC în Belarus: Lideră a opoziției răpită în plină stradă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel